POMEMBNO OBVESTILO ZA UPORABNICE_KE IN OBISKOVALKE_CE
15/10/2020

Na podlagi novih ukrepov za zajezitev okužb z virusom SARS-CoV-2 na Legebitri prilagajamo svoje delo, in sicer od 16. 10. 2020 do preklica ukrepov.

Vse skupinske aktivnosti potekajo po spletu, individualni pogovori in individualna psihosocialna podpora so v živo možni po dogovoru med svetovalko_cem in uporabnico_kom in upoštevanju ukrepov (glejte opis spodaj).

MLADINSKE AKTIVNOSTI

Dogodki Mladinskega centra Legebitra se prestavljajo na splet. Za več informacij o tem, spremljajte posamezne dogodke in objave na strani facebook.com/Legebitra.

V mladinskem centru se še vedno lahko oglasite v času odprtja Info točke ob upoštevanju ukrepov (glejte opis spodaj).

Prostovoljske aktivnosti potekajo po dogovoru z mentoricami_ji ali koordinatorko_jem.

Info točka na Trubarjevi cesti 76a v Ljubljani ostaja odprta po ustaljenem urniku, in sicer:

  • ob ponedeljkih med 13. in 17. uro,
  • ob torkih med 13. in 18. uro,
  • ob sredah in četrtkih med 15. in 21. uro,
  • ob petkih med 13. in 18. uro.

V tem času smo dosegljive_i tudi na:

PSIHOSOCIALNA PODPORA

Individualna psihosocialna podpora bo potekala v živo (ob upoštevanju ukrepov, glejte opis spodaj) ali po spletnih aplikacijah, in sicer na podlagi individualnih dogovorov med svetovalko in uporabnico_kom.

Podporne skupine bodo potekale po spletnih aplikacijah in predhodnih prijavah. Za več informacij o tem, spremljajte objave na facebook.com/Legebitra.

Na terenskih svetovalnicah STIK bomo izvajale_i individualno psihosocialno podporo po predhodnem dogovoru med svetovalko in uporabnico_kom in ob upoštevanju ukrepov (glejte opis spodaj).

Več na [email protected] ali 01 430 51 44.

TESTIRANJA NA HIV IN NEKATERE DRUGE SPOLNO PRENOSLJIVE OKUŽBE

Testiranje na testirni točki na Trubarjevi v Ljubljani je še vedno možno po predhodnem naročilu v dveh rednih tedenskih terminih – v ponedeljek med 17.00 in 20.00 in v petek med 10.00 in 12.00. Za termine terenskega testiranja, ki ga izvajamo po Sloveniji, spremljaj našo spletno stran kajisces.si.  

Ne glede na lokacijo testiranja pa se je treba na testiranje OBVEZNO predhodno naročiti na aplikaciji spodaj ali na telefonski številki 030 361 280 (vsak delovnik med 10. in 16. uro).

Aplikacija za naročanje: https://kajisces.si/narocanje-na-testiranje/

Svetovanja na temo hiva, spolno prenosljivih okužb, PEP-a, PrEP-a ipd. ter psihosocialna podpora za osebe, ki živijo s hivom, potekajo po telefonu in po spletu ter po predhodnem dogovoru med svetovalcem in uporabnico_kom tudi v živo (ob upoštevanju ukrepov, glejte opis spodaj). Več o tem na: https://kajisces.si/podpora/

PRAVNA SVETOVALNICA LGBT …

…  ki je namenjena brezplačnemu pravemu svetovanju za LGBT-osebe, pare in njihove družine, je dostopna na e-poštnem naslovu [email protected]

Po predhodnem dogovoru med svetovalcem in uporabnico_kom je možno svetovanje tudi prek spletnih video aplikacij ali v živo (ob upošetvanju ukrepov, glejte opis spodaj).

DOŽIVLJTE DISKRIMINACIJO IN/ALI NASILJE

Če v tem času izkušate diskriminacijo in/ali nasilje na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza in/ali spolnih značilnosti, nas o tem lahko obvestite tudi po spletni strani https://niprav.si/

SPLOŠNI UKREPI ZA UPOREBNICE_KE, OBISKOVALKE_CE

Pri obisku Info točke ter pri individualni psihosocialni podpori in svetovanjih v živo prosimo, da upoštevate naslednje splošne ukrepe:

  • pridem, če ne kažem znakov okužbe s SARS-CoV-2, nisem bil_a izpostavljen_a tveganju za okužbo ali pa sem COVID-19 prebolela (2 negativna testa ali vsaj 2 tedna brez simptomov ali jasna zdravniška navodila).
  • Masko (kirurško ali pralno) prinesem s sabo.
  • Masko uporabljam do 2 uri. Potem jo zamenjam.
  • Upoštevam higieno kihanja in kašljanja.
  • Ne dotikam se obraza, zlasti ne ust, nosu in oči, preden si umijem ali razkuženim roke.
  • Izvajalkam_cem aktivnosti ne smem zamolčati bolezenskih znakov ali tveganj za okužbo s SARS-CoV-2, zato da bi lahko udeležil_a aktivnosti Legebitre ali obiskala Info točko, saj lahko pride do prenosa okužbe. Podajanje lažnih oziroma zavajajočih podatkov o zdravstvenem stanju (v navezavi na okužbo s SARS-CoV-2 oziroma boleznijo COVID-19) je kaznivo dejanje. Izvajalkam_cem pa nisem dolžen_a razkrivati drugih informacij o svojem zdravstvenem stanju.

Prosimo upoštevajte tudi vse druge ukrepe, ki vam jih predstavi osebje Legebitre ob obisku naših prostorov.

Hvala za razumevanje. 

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

VSEM ŽENSKAM ŽELIMO SREČEN OSMI MAREC!

Ob letošnjem dnevu žena smo v mislih  predvsem z ženskami, ki so jim zaradi političnih odločitev kratene človekove pravice, in tistimi, ki nimajo zagotovljenih osnovnih sredstev za dostojno življenje. Poleg tega, danes hodimo tudi za tiste, ki nimajo pravice do...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.