Poznate svoje pravice?
05/07/2024

Poznate svoje pravice? Rešite vprašalnik!

Kako dobro poznate pravice, ki jih imate v Sloveniji in znotraj Evropske unije? Pravica je več kot samo beseda; gre za vaše življenje, zaščito, enakost in dostojanstvo. 

Vabimo vas k izpolnjevanju vprašalnika “Poznate svoje pravice?”, ki je ključni del projekta “Poznajte svoje pravice”. Legebitra ga izvaja skupaj z društvom Praga Pride, Pravno fakulteto Karlove univerze v Pragi ter organizacijo Queer Geography. S tem želimo razumeti trenutno stanje in izboljšati poznavanje pravne zaščite doma in po Evropi.  

Prosimo, da si vzamete nekaj minut in izpolnite vprašalnik na POVEZAVI.

Vaše sodelovanje nam bo pomagalo oblikovati aktivnosti v prihodnosti – tako lahko poskrbite, da bo vaš glas slišan jasno in glasno.

Vprašalnik je hiter in anonimen, nudi vam priložnost direktno prispevati k Evropi, ki nas vse spoštuje in ščiti enako. Z deljenjem objave nam lahko pomagate doseči kar največ sodelujočih. Poznajte svoje pravice!  

Vprašalnik je del projekta StandUp4LGBTIQ, ki ga v sklopu programa CERV sofinancira Evropska unija. S projektom bomo LGBTIQ+ osebe dodatno informirale o njihovih pravicah in pravni zaščiti znotraj EU, pravne strokovnjakinje in predstavnice civilne družbe pa bomo opolnomočile za odzivanje na kršitve pravic LGBTIQ+ oseb. 

Ostale objave

Dogodki v Mladinskem centru (junij 2024)

Od Usposabljanja za nove žive knjige do Razstave Groza ali roza, mavrični junij ponosno ponuja deset priložnosti, da praznujemo skupaj. Kot vsak mesec, lahko tudi junija naš MC uporabiš kot dnevno sobo. Zate je odprt:Pon.: 13.00 – 17.00Tor.: 13.00 – 18.00Sre.: 13.00 –...

VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT 2024!

Kandidati* za Evropske poslance so odgovorili na vprašanja o LGBTIQ+ temah, ki bodo aktualna v Evropskem parlamentu v naslednjih petih letih. Vsem kandidatom oz. listam, ki se potegujejo za mandat v Evropskem parlamentu, smo vprašanja poslali skupaj s pobudo k podpisu...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.