Dogodki v Mladinskem centru (junij 2024)
04/06/2024

Od Usposabljanja za nove žive knjige do Razstave Groza ali roza, mavrični junij ponosno ponuja deset priložnosti, da praznujemo skupaj.

Kot vsak mesec, lahko tudi junija naš MC uporabiš kot dnevno sobo. Zate je odprt:
Pon.: 13.00 – 17.00
Tor.: 13.00 – 18.00
Sre.: 13.00 – 18.00
Čet.: 13.00 – 21.00
Pet.: 13.00 – 22.00

Uživaj z nami v najbolj ponosnem mesecu leta!

5. 6. 2024 ob 18.00h – USPOSABLJANJE ZA NOVE ŽIVE KNJIGE

📚✨ Odkrijte moč pripovedovanja zgodb: Postanite živa knjiga! ✨📚

Ste navdušeni nad deljenjem svoje zgodbe in ustvarjanjem sprememb v naši skupnosti? Pridružite se nam na posebnem usposabljanju, da postanete živa knjiga za naš prihajajoči dogodek Živa knjižnica!

🗓️ Datum: 5. junij 2024
🕕 Čas: 18:00 – 20:00
📍 Lokacija: MC Legebitra

ℹ️: Na tem usposabljanju boste izvedeli, kako postati Živa knjiga – nekdo, ki z bralci deli svoje življenjske izkušnje in se z njimi pogovarja o pomembnih temah. Ne glede na to, ali imate osebno zgodbo, ki jo želite povedati, ali želite okrepiti marginalizirane glasove, je to vaša priložnost, da vplivate.

Če želite sodelovati, se prijavite na spodnji povezavi. Število mest je omejeno, zato ne zamudite priložnosti, da postanete del nečesa resnično posebnega!

🔗 Prijavite se tukaj: POVEZAVA

Združimo se, da bi skupaj praznovali raznolikost, spodbujali razumevanje in gradili povezave z močjo pripovedovanja zgodb. Se vidimo tam!


6. 6. 2024 ob 17.00h – GREMO VOLIT!

🗳️🌈 Naj bo naš glas slišan! Pridružite se nam na dogodku GREMO VOLIT! 🌈🗳️

Hej, vsi! 📢 Ste pripravljeni spremeniti svet? Pridružite se nam na dogodku GREMO VOLIT!, na katerem se bomo skupaj odpravili na volišča za predčasne volitve!

🗓️ Datum: 6. junij 2024
🕔 Ura: 17:00
📍 Izhodiščna točka: MC Legebitra

ℹ️: Vaš glas je vaš – glas 🤩 Skupaj lahko ustvarimo spremembe! Združimo se kot skupnost in izkoristimo svojo volilno pravico na prihajajočih predčasnih volitvah. Svoje potovanje bomo začeli v MC Legebitra in se odpravili na volišče, kjer bomo oddali svoj glas.

Ne glede na to, ali prvič voliš ali si izkušeni udeleženec, se nam lahko pridružite vsi. Pokažimo moč naše skupnosti in skupaj prispevajmo k spremembam!

Razširite sporočilo in pripeljite svoje prijatelje – pišimo zgodovino! 🌟


7. 6. 2024 ob 16.00h – TRANSACTIVISTIC SCAVENGER HUNT Legebitra × TransAkcija

🌈🔍 Ready for an Epic Adventure? Join the TRANSACTIVISTIC SCAVENGER HUNT! 🔍🌈
Hey, fellow adventurers! 🎉 Don’t miss out on the thrill of the year – the TRANSACTIVISTIC SCAVENGER HUNT, co-hosted by Legebitra and TransAkcija!

🗓️ Date: June 7th, 2024
🕓 Time: 16:00 – 19:00
📍 Starting Point: MC Legebitra

ℹ️ Get your detective hats on and your excitement levels up! This unique scavenger hunt will take you on a journey through Ljubljana’s hidden gems, all while celebrating trans activism and solidarity. To join the adventure, simply apply using the link below. Don’t worry if English isn’t your first language – our organizers are here to assist with Slovene translations if needed.

🔗 Apply Here.

Spaces are limited, so don’t delay – apply now and secure your spot for an unforgettable day of fun, friendship, and community spirit!


9. 6. 2024 ob 15.00h – PRIDE HISTORY IN SLOVENIA: QSAS

🌈📚 Explore LGBTQ+ Pride History in Slovenia 📚🌈
Join us for a captivating journey through the LGBTQ+ Pride history in Slovenia, as part of our program Queer Solidarity with Asylum Seekers!

🗓️ Date: June 9th, 2024
🕒 Time: 15:00 – 17:00
📍 Location: MC Legebitra

ℹ️:Delve into the rich tapestry of LGBTQ+ Pride history in Slovenia, from its beginnings to the present day. Learn about the milestones, challenges, and triumphs that have shaped our community’s journey towards equality and acceptance.
This event is open to everyone who wants to deepen their understanding of LGBTQ+ history and support our program “Queer Solidarity with Asylum Seekers”. Let’s come together to honor our past and pave the way for a more inclusive future!
Spread the word and invite your friends! Together, we can celebrate our community’s resilience and solidarity.


13. 6. 2024 ob 18.00h – ČUDEŽNI NAKIT Z ALINO

🌟✨ Ustvarjaj na dogodku ČUDEŽNI NAKIT Z ALINO za izdelavo nakita! ✨🌟

Sprostite svojega notranjega umetnika in se nam pridružite na večeru izdelovanja nakita na našem posebnem dogodku ČUDEŽNI NAKIT Z ALINO!

🗓️ Datum: junij 2024 Datum: 13. junij 2024
🕕 Čas: 18:00 – 21:00
📍 Lokacija: MC Legebitra

ℹ️: Ta dogodek, ki ga bo vodila nadarjena Alina, je vaša priložnost za ustvarjanje čudovitih in edinstvenih kosov nakita. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen rokodelec, vas bo Alina vodila skozi postopek in vam priskrbela vse potrebne materiale.

Pri oblikovanju uhanov, zapestnic, ogrlic in drugih izdelkov se prepustite svoji ustvarjalnosti! Poleg tega uživajte v družbi drugih ljubiteljev nakita v podpornem in vključujočem okolju.

Ne zamudite te priložnosti za izdelavo osupljivega nakita in povezovanje z našo živahno skupnostjo. Se vidimo tam!


15. 6. 2024 med 13.00 – 16.00 uro – ŽIVA KNJIŽNICA: PARADNO MESTO

🌈✨ Potopite se v zgodbe v živi knjižnici v Paradnem mestu! ✨🌈

Pridružite se nam na našem vsakoletnem dogodku Živa knjižnica, na katerem resnični ljudje postanejo „knjige“, ki delijo svoje zgodbe in izkušnje ter tako spodbujajo razumevanje in slavijo raznolikost!

🗓️ Datum: 15. junij 2024
🕐 Čas: 13:00 – 16:00
📍 Lokacija: Kongresni trg

ℹ️: Živa knjižnica je edinstvena priložnost, da se vključimo v smiselne pogovore in se učimo iz življenjskih izkušenj drugih. Vsaka „knjiga“ predstavlja drugačno perspektivo in ponuja vpogled v LGBTQ+ identitete, boje, zmage in drugo.

Ta dogodek je odprt za vse, ne glede na spolno usmerjenost, identiteto ali izraz. Pridite in proslavite raznolikost, gradite empatijo in krepite vezi v naši skupnosti!

Razširite informacijo in povabite svoje prijatelje! Stopimo skupaj in ustvarimo prostor vključevanja, razumevanja in opolnomočenja.


15. 6. 2024 ob 17:00 – COME TO PRIDE WITH US!

🌈 Come to Pride with Us! 🌈 – 🌈 Pridite z nami na Pride! 🌈

Ne želite iti na Parado ponosa sami? Pridružite se nam in skupaj z nami korakajte v solidarnosti in praznovanju! To je vaša priložnost, da postanete del neverjetne skupnosti, spoznate nove prijatelje in izkažete svojo podporo.

Podrobnosti o dogodku:
🗓️ Datum: 15. junij
🕐 Čas:17:00
📍Začetna točka: MC Legebitra

Zakaj se nam pridružiti?
Bodite del podporne in prijateljske skupine.
Spoznajte nove prijatelje in vezi.
Praznujte ponos z odlično skupnostjo.

Kaj prinesite s seboj:

Pripeljite svoj ponosni duh in energijo!
Udobne čevlje za hojo,
vodo in prigrizke.

Komaj čakamo, da vas vidimo in skupaj praznujemo ponos! Povabite svoje prijatelje in poskrbimo, da bo letošnja parada nepozabna. 🏳️‍🌈❤️


18. 6. 2024 ob 17. uri – INFO STAND: QSAS

🌟 INFO STAND: QSAS 🌟
Join us for an insightful and inspiring event where we present our project Queer Solidarity with Asylum Seekers (QSAS). This is your chance to learn about our mission, connect with the community, and show your support!

🗓️ Date: June 18, 2024
🕔 Time: 17:00
📍 Location: Asylum Home Vič, Cesta v gorice 15

What to Expect:
🌍 Project Presentation: Learn all about QSAS and how we’re supporting asylum seekers within the LGBTQ+ community.
🤝 Meet the Team: Get to know the passionate individuals behind this project.
📢 Q&A Session: Have your questions answered and find out how you can get involved.
🏳️‍🌈 Community Connection: Network with like-minded people and expand your support system.

Why Attend?
Solidarity starts with understanding and action. By joining us, you’re not only learning but also contributing to a cause that strives for inclusivity and support for everyone.
We can’t wait to see you there and make a difference together! 🌈✨


21. 6. 2024 med 18.00 – 21.30 uro – NA DAN Z BESEDO: KVIR POTEZA

🎲📝 Vabljeni na „NA DAN Z BESEDO: KVIR POTEZA“ Dogodek družabnih iger! 📝🎲

Pripravite se na večer iger in ustvarjalnosti na našem posebnem dogodku NA DAN Z BESEDO: KVIR POTEZA! 🌟

🗓️ Datum: 21. junij 2024
🕕 Čas: 18:00 – 21:30
📍 Lokacija: MC Legebitra

🎲 Opis: Pridružite se nam na edinstvenem doživetju igranja namiznih iger, ki ga predstavljamo v sodelovanju med Legebitro in Društvom DIH! Ne glede na to, ali si izkušeni igralec ali pa se želiš le zabavati, na dogodku NA DAN Z BESEDO: KVIR POTEZA bo vsakdo našel nekaj zase.

Kaj lahko pričakujete:

Soba za družabne igre: V sobi za družabne igre se lahko potopite v različne družabne igre in s starimi in novimi prijatelji preizkusite svoje strateške sposobnosti.

Mirna soba: Pridružite se nam v mirnem prostoru, namenjenem skupnemu pripovedovanju zgodb. Pustite domišljiji prosto pot, ko bomo skupaj napisali neverjetno zgodbo.

Ta dogodek je odprt za vse mlade LGBTQ+ in njihove zaveznike. Pridite in se povežite s svojo skupnostjo, spoznajte nove prijatelje ter uživajte v večeru smeha in ustvarjalnosti!

Ne zamudite tega nepozabnega dogodka. Označite si koledarje in razširite sporočilo – komaj čakamo, da vas vidimo tam!


28. 6. 2024 med 18.00 – 21.30 uro – RAZSTAVA: GROZA ALI ROZA

🎨🌈 Razkritje naše vizije: Razstava mladinskega queer grafita 🌈🎨

Z veseljem vas vabimo na razkritje spektakularne grafitarske poslikave, ki so jo ustvarili mladi LGBTQ+ posamezniki iz Ljubljane pod mentorstvom Fedje Šičarovega. Slika zajema upanje, sanje in želje queer mladine za prihodnost našega mesta.

🗓️ Datum: junija 2024
🕕 Ura: 18:00
📍 Lokacija: MC Legebitra

ℹ️:Pridružite se nam na ekskluzivni razstavi, na kateri bodo predstavljeni osupljivi rezultati projekta Groza ali roza? Prihodnost Ljubljane skozi naše oči, ki je potekala v okviru Evropskega tedna mladih. Na tej dvodnevni delavnici so naši nadarjeni mladi udeleženci sodelovali s Fedjo Šičarovim in na “platnu” uresničili svojo vizijo.

Ta grafitna slika predstavlja kolektivni glas kvir mladih in odraža njihove želje po bolj vključujoči, raznoliki in živahni prihodnosti v Ljubljani.

Vabimo vas, da se nam pridružite pri praznovanju ustvarjalnosti, talenta in vizije naše skupnosti mladih LGBTQ+. Stopimo skupaj, da podpremo in povzdignemo njihove glasove!

Razširite informacijo in povabite svoje prijatelje, da si ogledajo ta mogočen prikaz umetnosti in aktivizma.


Dogodke sofinancira Mestna občina Ljubljana. Organizacijo sofinancira FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Ostale objave

VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT 2024!

Kandidati* za Evropske poslance so odgovorili na vprašanja o LGBTIQ+ temah, ki bodo aktualna v Evropskem parlamentu v naslednjih petih letih. Vsem kandidatom oz. listam, ki se potegujejo za mandat v Evropskem parlamentu, smo vprašanja poslali skupaj s pobudo k podpisu...

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva

Iščemo vodjo programa Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po ZSV in štiri leta delovne dobe...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.