Psihosocialno svetovanje za LGBTIQ+ osebe

Individualno svetovanje

V Legebitrini svetovalnici nudimo strokovno psihosocialno podporo za LGBTIQ+ osebe. V svetovalnem procesu se osredotočamo na stiske, ki jih osebe doživljajo na področju spolne usmerjenosti in/ali identitete, spolnega izraza in druge življenjske situacije, ki bi se je osebe rade dotaknile. Ni nujno, da so stiske vezane zgolj na LGBTIQ+ okoliščine, vključi se lahko kdorkoli, ki je del LGBTIQ+ skupnosti in potrebuje varno okolje za deljenje stisk na področju duševnega zdravja ter drugih tematik, ki bi jih oseba rada naslovila.

Konzomarnica

Skupina je namenjena vsem iz LGBTIQ+ skupnosti, ki konzumirajo substance in bi to rade naslovile. Tekom srečanj se bomo dotaknile uporabe substanc, kaj nam to pomeni, zakaj jih uporabljamo in kakšne učinke imajo na nas in naše okolje. Govorile bomo o zmanjševanju škodljivih posledic, vplivu substanc na duševno zdravje ter vzpostavljanju kontrole uporabe. Prostor bo tudi za tematike, s katerimi prihajajo udeleženke. Srečanja vodi Eva Mulej, mag. zak. in druž. študij in študentka psihodinamske psihoterapije.

Kdaj: srede, enkrat mesečno, 18.00–19.30
Kje: Legebitra, Trubarjeva 76a

Podporna skupina je brezplačna in odprtega tipa, kar pomeni, da se lahko skupini pridružite kadarkoli in se srečanj udeležujete, kolikor dolgo želite.

Prijave sprejemamo preko prijavnega obrazca:
Dodatna vprašanja na [email protected].

Podporna skupina za starše LGBTIQ+ oseb

Skupina je namenjena vsem staršem LGBTIQ+ oseb, ki potrebujejo podporo pri sprejemanju in razumevanju otrokove spolne identitete in/ali spolne usmerjenosti. Namen je ustvarjanje varnega prostora za deljenje izkušenj, misli in stisk, s katerimi se soočajo starši LGBTIQ+ oseb. Dotaknili se bomo splošnega informiranja o LGBTIQ+ temah, govorili o komunikaciji, sprejemanju in podpiranju otroka ter vsebinah, o katerih razmišljajo starši. Prostor bo tudi za dileme, s katerimi prihaja vsaka posameznica.

Kdaj: srede, enkrat mesečno, 18.00–19.30
Kje: Legebitra, Trubarjeva 76a

Podporna skupina je brezplačna in odprtega tipa, kar pomeni, da se lahko skupini pridružite kadarkoli in se srečanj udeležujete, kolikor dolgo želite.

Prijave sprejemamo preko prijavnega obrazca.
Pred tem vas vabimo na individualni uvodni razgovor na Trubarjevo 76a.
Dodatna vprašanja na [email protected].

Mavrična druženja | LGBTIQ+ srečanja izven Ljubljane

Za vse LGBTIQ+ osebe, ki nas zaradi takšnih ali drugačnih razlogov ne morejo obiskati v Ljubljani, ponujamo možnost druženja tudi v podpornih Mavričnih druženjih v Centru mladih Koper. Za podrobne informacije o poteku in terminih nam piši na [email protected] ali nas pokliči na tel. št. 030 361 281. Odprti smo tudi za prirejanje podpornih skupin v drugih krajih po Sloveniji.

Terapevtska skupina

Skupina se srečuje enkrat tedensko po poldrugo uro. Izvaja jo zunanji terapevt Iztok. Osebe, ki bi se skupini rade priključile, predhodno opravijo razgovor s terapevtom, kjer je priložnost, da se pogovorite o vseh odprtih vprašanjih, tako osebnih kot vezanih na skupino.

Na uvodni razgovor se lahko prijavite preko maila [email protected].

Dodatne informacije lahko dobite na 070 734 149 (Iztok).

Seznam LGBTIQ+ prijaznih psihoterapevtk

Z namenom, da vsem LGBTIQ+ osebam, ki iščejo psihoterapevtko, ponudimo dostopen in pregleden seznam, ki (vsaj na deklarativni ravni) nudi informacijo tudi o tem, pri katerih izvajalkah lahko pričakujete varen prostor upoštevajoč osebno okoliščino spolne identitete in/ali spolne usmerjenosti, smo pripravile spodnji seznam LGBTIQ+ prijaznih psihoterapevtk. Seznam je ustvarjen na podlagi samoocene psihoterapevtk.

Legebitra ne odgovarja za njihovo delo. V kolikor imate s posamezno psihoterapevtko neprijetno izkušnjo glede obravnave LGBTIQ+ tem, nam to sporočite na [email protected].

Možnost vključitve preverite preko dostopnih kontaktov posamezne osebe. Nekatere psihoterapevtke imajo kontaktne podatke objavljene na portalu mojpsihoterapevt.si. V kolikor njihov profil na spletni strani ni dostopen, to pomeni, da so trenutno polno zasedene in ne sprejemajo novih uporabnic.

Individualna svetovanja potekajo osebno, na Trubarjevi 76a, po dogovoru tudi preko spleta. Potrebna je predhodna najava na mail [email protected] ali na tel. št. 030 361 281.

Svetovanje je brezplačno, pogostost srečanj pa je prilagodljiva glede na potrebe in želje osebe.

Svetovalke

ONA

Eva Margon

mag. prof. soc. ped.

ONA

Eva Mulej

mag. zak. in druž. štud., študentka psihodinamske psihoterapije

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.