Zagovorništvo

Zagovorništvo

Vsakodnevno na različne načine prihajamo v stik z zelo raznolikimi ljudmi, ki nam zaupajo svoje stiske in težave. Na ta način pridobivamo tudi informacije o dostopnosti do javnih storitev in dobrin ter spoštovanju človekovih pravic na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza, spolnih značilnosti in/ali zdravstvenega stanja. Če ocenimo, da je dostopnost nezadovoljiva, človekove pravice pa niso spoštovane, pozovemo odgovorne institucije, da ustrezno ukrepajo na ravni spremembe zakonodaje, politik in/ali ustaljene prakse.

Trenutno na sistemski ravni naslavljamo pomanjkljivosti, zaradi katerih so kršene človekove pravice transspolnih oseb pri pravnem priznanju spola in dostopu do zdravstvenih storitev pri potrditvi spola, spremljamo sistemsko diskriminacijo oseb, ki živijo s hivom in si prizadevamo za izboljšanje stanja na tem področju, raziskujemo stanje spoštovanja človekovih pravic interspolnih oseb itd.

Če želite izpostaviti sistemsko kršitev človekovih pravic na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza in/ali spolnih značilnosti, nam pišite na [email protected] ali pokličite na 040 494 858.

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.