Prostovoljstvo

Prostovoljstvo na Legebitri

Ali te zanima prostovoljsko delo na Legebitri? Ali si želiš izkušenj s soorganizacijo dogodkov, krožkov in aktivnosti v Mladinskem centru Legebitra ali kavarniških večerov, taborov in ostalih aktivnosti? Ali te veseli grafično oblikovanje in si mojstrica_er socialnih omrežji? Ali bi se vključil_a v druge programe, kot so Živa knjižnica, Hiv preventiva, ustvarjanje revije GEJM ali zagovorniške aktivnosti? Ali si želiš novih znanj in izkušenj, spoznati raznolike mlade in skupaj ustvarjati zanimive aktivnosti v varnem in sprejemajočem okolju?

Legebitra te vabi, da se pridružiš naši prostovoljski ekipi in s skupnostnimi delavci_kami soustvarjaš pester program aktivnosti.

Kot prostovoljka_ec se pri nas lahko dvakrat na leto usposobiš za prostovoljsko delo v okviru programov in projektov društva. Na usposabljanju se seznaniš s poslanstvom in vizijo društva, pravicami in dolžnostmi ter področji dela, na katerih bi želel_a delovati. Izbiraš lahko med široko paleto aktivnosti, ki ti bodo podrobneje predstavljene na prvem uvodnem srečanju, vedno pa je prostor za samoiniciativne ideje, ki jih lahko izpelješ s pomočjo mentorjev Legebitre.

Informativnemu srečanju in uvodnemu usposabljanju sledijo opcijska nadaljevalna usposabljanja, ki potekajo v okviru izbranega projekta, programa ali aktivnosti, kot je usposabljanje za delo na info točki, usposabljanje za pomoč pri terenskem delu, usposabljanje za pripravo Kavarniških večerov, usposabljanje za delo na hiv preventivnih programih, usposabljanje za trenerke_je Legebitre  in drugo.

Za več informacij smo ti na voljo na [email protected] ali [email protected].

Z nami lahko stopiš v stik tudi prek:

Smo člani mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji, podpisnik Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva in organizacija, ki je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.

Imamo tudi znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija.

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.