Postani novinar_ka akcije Očistimo Slovenijo 2018

  • Post category:Novice

Društvo Ekologi brez meja bo 15. septembra tretjič in še zadnjič organiziralo čistilno akcijo Očistimo Slovenijo 2018. Poleg čiščenja divjih odlagališč in pobiranja odpadkov je cilj tokratne akcije predvsem sprememba družbene kulture, kar bi želeli_e doseči tudi z informiranjem o problematiki onesnaževanja. Zadali_e so si ambiciozen cilj – priti v vsako gospodinjstvo! Verjamejo, da jim bo to uspelo, a le z vašo pomočjo, zato v svoje vrste vabijo pisce_ke in poročevalce_ke.

V dneh do 15. septembra se bo odvijalo pestro dogajanje širom po Sloveniji, ki ne sme utoniti v pozabo.

Zavest, da je odpadkov preveč, da v naravo ne sodijo in da moramo poiskati boljše načine za ravnanje z njimi je vodilo tokratnega projekta, katerega aktivnosti bodo potekale v času do 15. septembra in tudi po njem,” namen akcije pojasnjuje vodja projekta, Urša Zgojznik.

Zato bodo veseli_e tudi prispevkov o aktualnih temah na temo zavržene hrane, pametne potrošnje in odpadkov na splošno. Poznate kakšno dobro prakso v vašem okolju? Ni problema, z veseljem jo bodo objavili_e na Portalu pozitivnih praks, da jo spoznajo tudi drugi.

V novinarsko ekipo so toplo vabljeni_e:

  • poročevalce_ke s terena, ki bodo pisali_e o dogodkih, povezanih z akcijo Očistimo Slovenijo 2018,
  • novinarje_ke, ki bodo pokrivali_e aktualne tematike, povezane z odpadki in
  • vse, ki bi radi predstavili_e dobro prakso iz lokalnega okolja.

Ljubitelji_ce pisanja, ki bi želeli sodelovati pri ozaveščanju družbe o pomenu zmanjšanja in preprečevanja nastajanja odpadkov, pišite na elektronski naslov [email protected]. Prav tako dobrodošli_e tisti_e, ki radi_e izdelujete video prispevke, radi_e rišete ali oblikujete.

Več informacij o tem, kako postaneš novinar_ka akcije Očistimo Slovenijo 2018 najdeš na povezavi: http://www.ocistimo.si/clanek/postani-novinar-akcije-ocistimo-slovenijo-2018

Vsi_e ostali_e pa se vidimo 15. 9. 2018, ko bomo očistili_e Slovenijo še zadnjič in za vedno!