POZIV: IŠČEMO PROSTOVOLJKO_CA ZA DELO NA PROGRAMU SVETOVANJE – vodenje Mladinske čvekalnice
29/12/2017

Opis aktivnosti:
Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine.
Poudarek je na ustvarjanju varnega okolja, izmenjavanju mnenj, izkušenj in medsebojni podpori pri različnih dilemah, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju.
Znotraj skupine, preko različnih metod, osebe delijo svoje stiske, svoje srečne trenutke, se med seboj spoznavajo, družijo in podpirajo. Mladinska čvekalnica je medvrsniška podporna skupina (ang. Peer-to-peer support).
Mladinska čvekalnica poteka vsako 2. in 4. sredo v mesecu od 17h do 19h na Trubarjevi 76a, Ljubljana (prostori Legebitre).

Zaželene kompetence & izkušnje:
– Poznavanje področja potreb LGBT-oseb, diskriminacije in nasilja na osnovi spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza
– Znanje o svetovanju in podpornih skupinah
– Poznavanje društva Legebitra
– Komunikativnost in pripravljenost dela v skupini
– Operativnost in samoiniciativnost
– Izkušnje s področja socialnega dela, družboslovja, psihologije, psihoterapije, pedagogike
– Prednost bodo imele_i kandidatke_i s poznavanjem celostnega področja LGBT tematik in z izkušnjami dela v nevladnem sektorju (prostovoljsko ali profesionalno)

Opis dela:
– Vsebinsko in metodološko načrtovanje Mladinske čvekalnice
– Vodenje, moderiranje Mladinske čvekalnice
– Udeležba na intervizijskih srečanjih
– Udeležba na rednih sestankih z mentorico_jem

Zainteresirane_i kandidatke_i naj pošljejo motivacijsko pismo (med 300 in 750 besed) na email naslov: [email protected] do 12.1.2018

___________________________________________________
Delovanje Mladinske čvekalnice omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestna občina Ljubljana v okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva

Iščemo vodjo programa Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po ZSV in štiri leta delovne dobe...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.