POZIV: IŠČEMO PROSTOVOLJKO_CA ZA DELO NA PROGRAMU SVETOVANJE – vodenje Mladinske čvekalnice
29/12/2017

Opis aktivnosti:
Mladinska čvekalnica je varen prostor za vse mlade LGBT, v obliki podporne skupine.
Poudarek je na ustvarjanju varnega okolja, izmenjavanju mnenj, izkušenj in medsebojni podpori pri različnih dilemah, s katerimi se soočamo v vsakdanjem življenju.
Znotraj skupine, preko različnih metod, osebe delijo svoje stiske, svoje srečne trenutke, se med seboj spoznavajo, družijo in podpirajo. Mladinska čvekalnica je medvrsniška podporna skupina (ang. Peer-to-peer support).
Mladinska čvekalnica poteka vsako 2. in 4. sredo v mesecu od 17h do 19h na Trubarjevi 76a, Ljubljana (prostori Legebitre).

Zaželene kompetence & izkušnje:
– Poznavanje področja potreb LGBT-oseb, diskriminacije in nasilja na osnovi spolne usmerjenosti, spolne identitete, spolnega izraza
– Znanje o svetovanju in podpornih skupinah
– Poznavanje društva Legebitra
– Komunikativnost in pripravljenost dela v skupini
– Operativnost in samoiniciativnost
– Izkušnje s področja socialnega dela, družboslovja, psihologije, psihoterapije, pedagogike
– Prednost bodo imele_i kandidatke_i s poznavanjem celostnega področja LGBT tematik in z izkušnjami dela v nevladnem sektorju (prostovoljsko ali profesionalno)

Opis dela:
– Vsebinsko in metodološko načrtovanje Mladinske čvekalnice
– Vodenje, moderiranje Mladinske čvekalnice
– Udeležba na intervizijskih srečanjih
– Udeležba na rednih sestankih z mentorico_jem

Zainteresirane_i kandidatke_i naj pošljejo motivacijsko pismo (med 300 in 750 besed) na email naslov: [email protected] do 12.1.2018

___________________________________________________
Delovanje Mladinske čvekalnice omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Mestna občina Ljubljana v okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Ostale objave

Konferenca na temo mavričnih družin gostuje v Ljubljani

Rainbow Families in the Spotlight: CareFor EXCHANGE in Ljubljana Our charming city of Ljubljana welcomes the “Rainbow Families in the Spotlight: CareFor EXCHANGE” conference in March 2024, participants can anticipate a rich and diverse program, fostering connections,...

Priložnost za delo v Mestnem muzeju Ljubljana!

Študiraš enega od družboslovnih, humanističnih ali umetniških študijev in si želiš že med študijem izvedeti, kako konkretno poteka delo in kateri so profili zaposleni v muzeju ali galeriji? V novem študijskem letu postani članica* študijske skupine Muzej od blizu! ...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.