LGBT+ izobraževalne / podporne delavnice za zaposlene na šolah
28/11/2017

Vsaka šola ima svoj nabor izkušenj z medvrstniškim nasiljem, zmerljivkami, predsodki in stereotipi na podlagi osebnih okoliščin spolne usmerjenosti in/ali identitete dijakinj_ov. Uspešno naslavljanje in preprečevanje tovrstnega nasilja je najbolj odvisno od strokovne podkovanosti in nenehnega poglabljanja znanj šolskega osebja.
Izkušnje kažejo, da učitelji_ce preredko posežejo in preprečijo verbalno in redko tudi fizično nasilje saj se to ne izvaja neposredno pred njihovimi očmi oziroma so tudi same_i pogosto v stiski kako se pravilno odzvati.
Ker bi rade_i oblikovale podporo, ki bi bila osnovana na potrebah, željah in zmožnostih oseb, zaposlenih na šolah v Sloveniji smo za začetek oblikovale_i kratek vprašalnik, ki nam bo pomagal orisati sliko za nadaljne delo.
Vse_i, ki ste zaposlene_i na šolah kot učitelji_ce, strokovne_i delavke_ci, ravnatelj_ce ali pomočnice_ki ravnateljic_ev prosimo, če izpolnite kratko anketo na spodnji povezavi:
https://goo.gl/forms/2dneceAc1BbG8z8O2
Najlepša hvala za vaš čas!

Rade_i bi vas tudi obvestile_i o možnosti izobraževanja.

Če ugotavljate, da bi na vaši šoli želele_i ali potrebovale_i delavnico, izobraževanje na temo spolne usmerjenosti, spolne identitete, človekovih pravic, nas lahko kontaktirate. Delavnice in izobraževanja so namenjena tako dijakinjam_om, kot tudi učiteljicam_em in drugim zaposlenim na šoli.

Delavnice so primerna nadgradnja učnih ur jezikov, sociologije, psihologije, zgodovine, geografije, umetniških in drugih predmetov na polju družboslovja in humanistike, predstavljajo tudi dobro medpredmetno povezovanje.
Program delavnic in izobraževanj omogoča inovativen in zanimiv način naslavljanja različnih aktualnih tem s področja človekovih pravic in preprečevanja medvrstniškega nasilja. Udeleženke_ce delavnic usmerjamo k razmisleku o kratenju človekovih pravic v vsakdanjem življenju in k iskanju konkretnih rešitev za aktivno sooblikovanje odprte družbe sprejemanja in spoštovanja raznolikosti.

Več o programu delavnic in izobraževanj na povezavi: https://legebitra.si/ponudba-delavnic-izobrazevanj/

Na povezavi je naštetih le nekaj od številnih možnosti sodelovanja, ki jih nudimo. Ob navedenih izvajamo tudi druge standardizirane delavnice (po priročnikih: KOMPAS – Učenje o človekovih pravicah za mlade (Svet Evrope), Izobraževalni priročnik – Ideje, pripomočki, metode in aktivnosti za neformalno medkulturno vzgojo in izobraževanje mladostnikov ter odraslih (Svet Evrope) idr.). Poslužujemo pa se tudi izvirnih metod, ki smo jih razvili v dolgoletni praksi izvajanja delavnic (npr. kvizi o človekovih pravicah, diskusije ob filmih, pogovori z gosti idr.).
Delavnice in izobraževanja pripravljamo ter izvajamo kvalificirane_i trenerke_ji človekovih pravic Društva informacijski center Legebitra in Zavoda TransAkcija, ki delavnice in izobraževanja v srednjih šolah, mladinskih centrih in drugih nevladnih organizacijah izvajamo že vrsto let.
O temi in poteku delavnice ali izobraževanja se dogovorimo z naročnico_kom in pri tem upoštevamo posebnosti in želje skupine, ki ji je delavnica ali izobraževanje namenjeno.

Za vsa dodatna pojasnila smo vam na voljo. Vabimo vas, da nam pišete na elektronski naslov [email protected] ali [email protected], lahko pa nas pokličete tudi na telefonsko številko 030 466 155.
Če želite in če je potrebno, vam lahko pošljemo bolj podroben opis programa. Pred začetkom izvajanja delavnic podpišemo dogovor o sodelovanju, kjer opredelimo vse potrebno. Pa izvedbi vsake delavnice pripravimo analizo evalvacije in jo posredujemo kot vsebinsko poročilo.

 

 

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva

Iščemo vodjo programa Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po ZSV in štiri leta delovne dobe...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.