Pridruži se nam na sejmu Informativa
24/01/2017

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo 27. in 28. januarja 2017 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani že deveto leto zapovrstjo na enem mestu predstavil celovito paleto izobraževanj – od srednješolskih vse do dodiplomskih in podiplomskih programov, številne poklice, informacije o štipendijah. Prvič pa se ji pridružuje tudi dogodek na temo prostočasnih aktivnosti mladih Arena mladih.

Na Informativi se bo predstavila tudi Legebitra kot članica Ljubljanske mreže info točk – L’MIT.

(Pred)Informativni dan za mlade

Natanko dva tedna pred uradnimi informativnimi dnevi, ki bodo po vsej Sloveniji potekali 10. in 11. februarja, bodo mladi na 9. Informativi izobraževalne programe lahko spoznavali na enem mestu. Hkrati bodo lahko pridobile_i tudi različne, s poklici in izobraževanjem povezane, informacije.

Informativa je edinstven (pred)informativni dan za učenke_ce, dijakinje_e in študentke_e, da spoznajo, katere šole oz. fakultete jim ponujajo katere programe, jih med seboj primerjajo in se odločijo, katero izmed njih bodo obiskale_i na informativni dan ter kam bodo nato oddale_i prijavnico za vpis. V letošnjem letu se predstavlja kar 20 programov iz tujine.

Med sodelujočimi na 9. Informativi bodo kot vsako leto srednje šole in šolski centri z različnih koncev Slovenije, vse štiri slovenske univerze s svojimi članicami, druge visokošolske institucije iz Slovenije in tujine, višje strokovne šole, štipenditorji, institucije, ki nudijo programe za izobraževanje odraslih, državne institucije, javni zavodi, različne nevladne organizacije ter strokovna in interesna združenja.

Letošnja novost je razširjen Park tujina, kjer se predstavljajo izobraževalni programi iz Avstrije, Danske, Francije, Hrvaške, Kanade, Madžarske, Nemčije, Rusije, Španije, Finske, Švice in ZDA. Bogat program pa organizatorji pripravljajo v izobraževalnem programu, v računalniški učilnici, prvič pa bo potekal poseben program, predstavitev deficitarnih poklicev in možnosti štipendiranja na prostoru Evropskega socialnega sklada za mlade ter program v Znanstvenem kotičku.

Vstop na Informativo  in Areno mladih je prost.

Več: www.informativa.si in www.dobimo.se

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

VSEM ŽENSKAM ŽELIMO SREČEN OSMI MAREC!

Ob letošnjem dnevu žena smo v mislih  predvsem z ženskami, ki so jim zaradi političnih odločitev kratene človekove pravice, in tistimi, ki nimajo zagotovljenih osnovnih sredstev za dostojno življenje. Poleg tega, danes hodimo tudi za tiste, ki nimajo pravice do...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.