Pomoč LGBT-ljudem v Ukrajini
11/03/2022

LGBT-ljudje so se v vojni v Ukrajini znašle v posebej ranljivem položaju. S terena prihajajo poročila o transspolnih ženskah, ki zaradi napačnega spolnega markerja v dokumentih ne smejo zapustiti države. 

Slovenska LGBT-skupnost začenja z zbiranjem denarnih sredstev za izvedbo spletnega nakupa dobrin v državah EU, ki mejijo na Ukrajino. S pomočjo zaupnih ljudi na terenu bomo nabavljeno dostavile_i v zatočišče na zahodu Ukrajine, kjer je zbrano večje število transspolnih ljudi. Skušale_i bomo dostaviti tudi zdravila za hormonsko terapijo, ki jih primanjkuje.

Donacije zbiramo na račun Društva DIH:

IBAN: SI56 6100 0000 3595 749

BIC/SWIFT: HDELSI22

NAZIV: Društvo DIH

NASLOV: Slomškova 25

KRAJ:1000 Ljubljana

NAMEN: Donacija – Ukrajina

KODA NAMENA: CHAR

SKLIC/REFERENCA: SI00 12345

Zagotavljamo, da bomo zbrana sredstva porabili_e izključno za pomoč pribežnikom_cam pred vojno v Ukrajini. O zbranih sredstvih in porabi bomo transparentno javno poročali_e.

Društvo DIH – Enakopravni pod mavrico

Društvo informacijski center Legebitra

Društvo Parada Ponosa

ŠKUC

Športno društvo Out in Slovenija

Zavod Moja mavrica

Zavod TransAkcija

Ostale objave

Izjava ob Svetovnem dnevu aidsa 1. 12. 2023

Ob prvem decembru si na prsi pripnemo rdečo pentljo, ki je v času, ko je nastala, simbolizirala sočutje z obolelimi z aidsom. Nekaj desetletij po tistih tragičnih časih obstajajo učinkovita zdravila, ki osebam hivom omogočajo običajno in relativno zdravo življenje....

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.