Živa knjižnica Naj mladinski projekt 2019
26/11/2020

Mladinski svet Slovenije (MSS) je razglasil rezultate natečaja Prostovoljec leta 2019. V natečaj je letos prispelo 177 prijav, od tega 128 za posameznice_ke in 49 za projekte. Podelile_i so nazive Naj prostovoljec in Naj prostovoljka v treh starostnih skupinah, Naj prostovoljski projekt, Naj mladinska voditeljica in Naj mladinski projekt, poleg tega pa še dve priznanji za posebne dosežke.

Pri Legebitri smo ponosne_i na ekipo Žive knjižnice – Ne sodi knjige po platnicah!, saj je ta projekt prejel priznanje Naj mladinski projekt 2019. Kot so zapisale_i pri MSS, gre za projekt, s katerim izvajalke_ci želijo prispevati k osveščanju o človekovih pravicah, predsodkih in stereotipih, in sicer s prostovoljkami_ci, ki se identificirajo kot pripadnice_ki manjšin, ki so se v življenju morale_i soočati s predsodki in ki v projektu predstavljajo »knjige«, ki si jih izposojajo »bralke_ci«. Izvedbo projekta je omogočila vključitev številnih mladih prostovoljk_cev.

ČESTITAMO!

V videu Prostovoljec leta: Naj mladinski projekt 2019 – Živa knjižnica – ne sodi knjige po platnicah! si lahko ogledate predstavitev Žive knjižnice z vidika ene_ga izmed vodij projekta, Filipa Vurnika.

Tu je še seznam preostalih prejemnic_kov priznanj:

Najvišje priznanje za kolektivno prostovoljsko delo – naziv Naj prostovoljski projekt 2019 – je prejelo društvo Humanitarček, in sicer za #projektVida.

Posebno priznanje za projekt pa je prejelo Športno društvo Šentviška gora, in sicer za festival Gora rocka 2019.

Najmlajši (do 19 let) Naj prostovoljec je postal Kristjan Veber, in sicer na predlog Celjskega mladinskega centra.

Naj prostovoljec v starostni skupini 20–29 let je postal Miha Ivanetič, in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

Naj prostovoljec v starostni skupini 30 ali več let je postal Zvonko Polanič, in sicer na predlog Mladinskega centra Prlekije.

Posebno priznanje za svoje prostovoljsko delo je prejela Anka Kolenc, in sicer na predlog Zavoda za razvoj zavesti – Družinskega gledališča Kolenc.

Naj mladinska voditeljica leta 2019 je postala Mirjam Tolar, in sicer na predlog Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov.

ČESTITAMO!

Več o njih si lahko preberete, poslušate in ogledate na spletni strani MSS

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.