#ComeOut4EU – En mesec do volitev v Evropski parlament
25/04/2019

 

Tudi ob prihajajočih volitvah v Evropski parlement, ki bodo potekale 26. maja je Evropska krovna LGBTI-organizacija ILGA-Europe, v partnerstvu z nacionalnimi LGBTI organizacijami pripravila  »Come out« zaobljubo 2019. Z zaobljubo pozivamo kandidate_ke, da s podpisom zaobljube zavežejo, da si bodo v svojem morebitnem mandatu prizadevale_i za izboljšanje položaja LGBTI oseb, tako v Sloveniji, Evropski Uniji in širše.

Pravice LGBTI-oseb so človekove pravice in človekove pravice so pravice LGBTI-oseb. V tem duhu se je v preteklih letih na področju enakopravnosti (tako v družbi kot v sistemu) marsikaj spremenilo, na ravni Evropske unije in tudi na nacionalni ravni. Žal, pa so v trenutni družbeni klimi, enakopravnost, spoštovanje in sprejemanje prevečkrat postavljene pod vprašaj ali pa so LGBTI-osebam celo zanikane.

 

Kandidatke_i se zaobljubi se pridružite tako, da:

  • jo podpišete in se na spletni strani s klikom na povezavo: https://www.comeout.eu/sign-the-pledge/ vpišete v bazo
  • ko zaobljubo podpišete, jo delite in to sporočite tudi vašim volivkam _cem po vaših kanalih (na spletni strani in družbenih omrežjih) z naslednjimi hashtagi:
    #ComeOut4EU #ComeOutPledge #EUvolitve2019 #EUElections2019
  • objavi pa pripnite tudi sliko podpisa zaobljube

ILGA Europe

»Come out« zaobljuba 2019

Predstavitev

 

Volitve v Evropski parlament 2019 prihajajo v času, ko so družbene in politične razmere vse bolj polarizirane.

Temeljne vrednote in standardi, na katerih je bila EU vzpostavljena – spoštovanje človekovega dostojanstva in človekovih pravic, svoboda, demokracija, enakost in pravna država – so postavljeni pod vprašaj, človekove pravice, zlasti človekove pravice LGBTI-oseb, pa se soočajo s silovitim izzivom.

»Rainbow Europe Map«, ki ga pripravlja ILGA-Europe, je v zadnjih desetletjih pokazal velik napredek v pravnem in političnem položaju LGBTI-oseb po Evropi. Vendar pa napredek na nekaterih mestih spremljajo tudi nazadovanja na drugih, najmočnejši trend pa je stagnacija, ki postaja plodna podlaga za nazadovanje.

Zaradi trenutnega konteksta je še toliko bolj pomembno, da se odkrito podprejo človekove pravice LGBTI-oseb in proaktivno iščejo priložnosti za njihovo zaščito.

 

 

 

 

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.