Vabilo na strokovni seminar “Prebijmo molk o LGBT-temah v šolah”
20/03/2018

Kulturno izobraževalno društvo PiNA in Društvo informacijski center Legebitra vabita na brezplačni strokovni seminar, ki bo 4. aprila 2018, od 9.00 – 14.00h v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova 3, Ljubljana.

Seminar je namenjen učiteljem_icam, svetovalnim delavcem_kam, raziskovalcem_kam in vodstvu izobraževalnih ustanov v Sloveniji. Častna gostja seminarja bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič.

Strokovni seminar je sestavljen iz teoretično-analitičnega dela in iz praktičnih delavnic, udeležence_ke pa bo opremil s potrebnimi informacijami in znanjem za zagotavljanje bolj strpne vzgoje mladih državljank in državljanov. Po podatkih raziskave »Homofobija na naši šoli« (Magić, 2012: 14), izvedene med 323 šolskimi delavci_kami, so ti relativno slabo seznanjeni z vsebino posameznih določil o nasilju in diskriminaciji, več kot 60 % vprašanih tudi meni, da bi morala biti razprava o homoseksualnosti sestavni del učnih načrtov.

Program seminarja

  1. del

8:45   Prihod in registracija

9:00   Pozdrav in nagovor ministrice za izobraževanje, znanost in šport dr. Maje Makovec Brenčič

9:20   Predstavitev relevantnih raziskav na področju medvrstniškega nasilja in naslavljanja  LGBT-tematik v šolah (Katja Sešek, dip. soc. del.(UN), Društvo informacijski center Legebitra)

9:45   LGBT-tematike in učni načrti – predstavitev analize (Katarina Majerhold, mag.fil., Društvo informacijski center Legebitra)

10:15   Dobre prakse naslavljanja LGBT-tematik v šolah s poudarkom na neformalnih metodah izobraževanja – okrogla miza

Sodelujejo:

Melani Centrih, nekdanja ravnateljica Gimnazije Ptuj

Kristina Hočevar, profesorica na Gimnaziji Moste

Urša Posavec, profesorica na Srednji vzgojiteljski šoli in gimnaziji Ljubljana

11:15   Odmor

  1. del

11:45   Kako pa bi se jaz odzval_a? (delavnica)

12.30   Kje je naša šola? (delavnica)

12:55   Kako naprej? (načrtovanje akcije, delo v majhnih skupinah)

13:45   Evalvacija (anketa)

14:00   Zaključek

Seminar organiziramo v sklopu mednarodnega projeka FACING HOMOPHOBIA FOR AN INCLUSIVE JOB – FHOFIJ, kjer si z različnimi metodami neformalnega učenja prizadevamo za boljšo vključenost pripadnikov_ic LGBT v družbo, še poseben poudarek pa dajemo na njihovo vključenost na trg dela in zaposlovanja.

Vabimo vas, da nam se pridružite.

Udeležba na seminarju je brezplačna. Predhodne spletne prijave zbiramo do 2. 4. 2018 na povezavi: https://goo.gl/forms/4Qtx0hZkLNAaBGpt

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.