Vabilo na strokovno predavanje: Raziskovanje različnih aspektov ponotranjene homofobije
01/02/2018

Vabljene_i na strokovno predavanje
RAZISKOVANJE RAZLIČNIH ASPEKTOV PONOTRANJENE
HOMOFOBIJE
z geštalt terapevtom, učiteljem in supervizorjem Kevin McCannom
ki bo 26. 2. 2018 ob 19. uri
v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova, Maistrova ulica 3,
Ljubljana

 

Kotizacija: 30 €

 

Obvezne so prijave, ki jih zbiramo na povezavi https://goo.gl/forms/gh8n0DcKKihHtx812, najkasneje do 19. 2. 2018 oziroma do zapolnitve mest.

Plačilo kotizacije: Po prijavi preko zgornjega obrazca boste na svoj elektronski naslov prejele_i račun za plačilo kotizacije v višini 30 €, ki ga prosim poravnajte najkasneje do 20. 2. 2018. (Vračilo kotizacije je možno le ob pisni odpovedi na [email protected] najkasneje 48 ur pred dogodkom).

Srečanje bo potekalo v angleškem jeziku. Udeleženke_ci bodo po zaključku prejele_i potrdilo o udeležbi in opravljenih urah.

Dogodek bo namenjen zbiranju sredstev za izvedbo izobraževalnih taborov za mlade LGBT+ osebe. Denar, zbran s kotizacijam, gre v celoti za izvedbo taborov, saj se je predavatelj, Kevin McCann, odpovedal honorarju. (Več o izobraževalnih taborih spodaj).

Kratka vsebina predavanja

Predavanje bo naslovilo vprašanja ponotranjene homofobije, s poudarkom na opredelitvi sestavnih delov homofobije in kako jo lahko prepoznamo v vsakdanjem življenju. Seznanile_i se bomo tudi z družbenimi prepričanji, ki temeljijo na homofobnih prepričanjih, kako vplivajo na nas ter kako se odražajo, ko smo v stiku in komunikaciji z lgbt+ osebami in skupnostjo. Vprašanje izolacije; vpliv na duševno stanje posameznice_ka, vključno z učinkom, ki ga ima homofobija na širšo skupnost, npr. vpliv na prisotnost mlade osebe v šoli, participacija posameznice_ka v skupnosti in učinek na oblikovanje kulturne identitete. Udeleženke_ci bodo tako imele_i tudi možnost za odkrivanje možnih vidikov lastne homofobije in se tako bolj zavedale_i kako lahko prisotnost homofobije podpira stik in povezanost z drugimi ali pa ju prekinja. Predavanje je namenjeno vsem zaposlenim na področjih socialnega varstva, zdravstvenega varstva, področju vzgoje in izobraževanja v nevladnih in mladinskih organizacijah, psihoterapevtkam_om in vsem tistim, ki delajo v pomagajočih poklicih, študentkam_om vseh naštetih področij. Prav tako  je toplo vabljena splošna javnost in starši oz. skrbniki oseb, ki se identificirajo kot lgbt+ in ostale_i podporne_i bližnje_i.

Informacije o predavatelju

Kevin McCann je geštalt terapevt, učitelj in supervizor. Terapijo opravlja s posameznicami_ki, družinami in pari. Pri svojem delu se srečuje z različnimi problematikami, njegova posebna področja pa so odvisnosti, težave LGBT+, motnje hranjenja, spolne motnje in terapija parov. Kot vodja skupine, učitelj in supervizor deluje v več državah po Evropi in v mednarodni poletni šoli GATLA.
S svojim delovanjem že več let podpira tudi skupnost lgbt+ v Sloveniji, zlasti z izvedbo terapevtskih delavnic v skupnosti in vnašanjem tematik lgbt+ v edukacijo psihoterapevtk_ov. V podporo skupnosti se je tudi odpovedal honorarju za izvedbo strokovnega predavanja, za kar se mu iskreno zahvaljujemo.

Izobraževalni tabori za mlade

“Do zdaj sem se udeležil treh Legebitrinih taborov, ki so mi korenito
spremenili življenje. Ponudili so mi varno in sproščeno okolje, v
katerem sem lahko spoznal samega sebe in tudi množico zanimivih
oseb, ki so me naučile marsikaj novega. Prav tabori so bili tisti, na
katerih sem se začel zavedati, da lahko umik iz toksičnega okolja –
četudi samo za nekaj dni – reši življenje in pozitivno spremeni
doživljanje lastne vrednosti.” (Mark)

Izobraževalni tabori omogočajo večdnevno druženje in pogovor o zahtevnejših temah, ki časovno presegajo okvire delavnic in skupin za samopomoč, ki jih izvajamo v društvu Legebitra. Tabori so namenjeni mladim LGBT+ osebam dotridesetega leta starosti. Nudijo varen prostor, kjer se udeleženke_ci lahko izobražujejo in zabavajo. Tovrstna oblika druženja nudi vsem možnost poglobljenega pogovora o temah in situacijah, s katerimi se spoprijemajo v vsakdanjem življenju. Na ta način skupaj gradimo varen prostor, kjer se počutimo varno in sproščeno. Poleg tega pa se med taborom razvije občutek pripadnosti – sodelujoče_i niso več tiste_i »drugačni«, na katere družba kaže s prstom, pač pa del skupine, v kateri se počutijo varno in sproščeno, z vedenjem, da je še veliko oseb, ki so v podobni življenjski situaciji.

»A veš tisto mesto in tiste osebe, za katere vedno veš, da so tam?
Da pri njih nikoli ne boš naletel_a na nema, čeprav včasih istočasno
v nebo vpijajoča heteronormativna pričakovanja? Osebe, ki ti
dovolijo biti to, kar si in se s tabo veselijo vsakega novega poskusa
odkrivanja še tistega neodkritega dela sebe, ki ga do sedaj nisi
upal_a raziskati? Osebe, s katerimi lahko razvijaš nove ideje, se
smejiš, jokaš, preklinjaš ali pa enostavno samo si? Vse to in še
veliko več mi je tekom zadnjih štirih let postal DIC Legebitra.
Trubarjeva mi je postala zavetje, moj milni mehurček in v določenih
trenutkih imam občutek, da celo moj drugi dom. Nenazadnje vem,
da lahko kadarkoli pridem spit skodelico kave, in če to ni dom,
potem ne vem, kaj je.« (Andrej)

 

Za več informacij smo dosegljive_i na elektronski naslov [email protected] ali na telefonski številki 030 466 155.

VABLJENE_I!

Ostale objave

Dogodki v Mladinskem centru (junij 2024)

Od Usposabljanja za nove žive knjige do Razstave Groza ali roza, mavrični junij ponosno ponuja deset priložnosti, da praznujemo skupaj. Kot vsak mesec, lahko tudi junija naš MC uporabiš kot dnevno sobo. Zate je odprt:Pon.: 13.00 – 17.00Tor.: 13.00 – 18.00Sre.: 13.00 –...

VOLITVE V EVROPSKI PARLAMENT 2024!

Kandidati* za Evropske poslance so odgovorili na vprašanja o LGBTIQ+ temah, ki bodo aktualna v Evropskem parlamentu v naslednjih petih letih. Vsem kandidatom oz. listam, ki se potegujejo za mandat v Evropskem parlamentu, smo vprašanja poslali skupaj s pobudo k podpisu...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.