Vprašalnik o potrebah transspolnih oseb
18/08/2015

Pri Transfeministični iniciativi TransAkcija in DIC Legebitra smo pripravile_i krajšo raziskavo o potrebah transspolnih oseb v Sloveniji.

Gre za prvo raziskavo, ki je namenjena specifično in izključno transspolnim osebam. Namen raziskave je pridobiti čim več informacij o tem, kaj si transspolne osebe v Sloveniji želijo in potrebujejo, da lahko naše programe ustrezno (pre)oblikujemo na osnovi potreb transspolnih posameznic_kov in skupnosti.

Vprašalnik uporablja krovni pojem transspolnosti, ki je uporabljen neizključujoče. Transspolna osebe so vse osebe, katerih spolna identiteta ni cisspolna; pri transspolnih osebah se spol, ki je bil osebi pripisan ob rojstvu, ne ujema s spolno identiteto in/ali spolnim izrazom, ki jo čuti oseba sama in s katero se identificira.

Vprašalnik tako naslavlja vse transspolne, transseksualne in cisspolno nenormativne osebe in tematike. Vljudno vabi vse k sodelovanju v raziskavi in njeni distribuciji.

Povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/71288

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva

Iščemo vodjo programa Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po ZSV in štiri leta delovne dobe...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.