Vprašalnik o potrebah transspolnih oseb
18/08/2015

Pri Transfeministični iniciativi TransAkcija in DIC Legebitra smo pripravile_i krajšo raziskavo o potrebah transspolnih oseb v Sloveniji.

Gre za prvo raziskavo, ki je namenjena specifično in izključno transspolnim osebam. Namen raziskave je pridobiti čim več informacij o tem, kaj si transspolne osebe v Sloveniji želijo in potrebujejo, da lahko naše programe ustrezno (pre)oblikujemo na osnovi potreb transspolnih posameznic_kov in skupnosti.

Vprašalnik uporablja krovni pojem transspolnosti, ki je uporabljen neizključujoče. Transspolna osebe so vse osebe, katerih spolna identiteta ni cisspolna; pri transspolnih osebah se spol, ki je bil osebi pripisan ob rojstvu, ne ujema s spolno identiteto in/ali spolnim izrazom, ki jo čuti oseba sama in s katero se identificira.

Vprašalnik tako naslavlja vse transspolne, transseksualne in cisspolno nenormativne osebe in tematike. Vljudno vabi vse k sodelovanju v raziskavi in njeni distribuciji.

Povezava do vprašalnika: https://www.1ka.si/a/71288

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

VSEM ŽENSKAM ŽELIMO SREČEN OSMI MAREC!

Ob letošnjem dnevu žena smo v mislih  predvsem z ženskami, ki so jim zaradi političnih odločitev kratene človekove pravice, in tistimi, ki nimajo zagotovljenih osnovnih sredstev za dostojno življenje. Poleg tega, danes hodimo tudi za tiste, ki nimajo pravice do...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.