Aprilski dogodki v mladinskem centru
11/04/2024

Vsi opisi dogodkov na enem mestu! KONČNO!

Z aprilom pričenjamo objavljati opise dogodkov mladinskega centra tudi na spletno stran. Izrazili ste željo po bolj podrobnih opisih in objavah tudi izven socialnih omrežij, pa smo se odločili uvesti mesečni napovednik.

Pregled celotnega meseca bo od zdaj naprej na voljo tudi znotraj naših prostorov.

Hvala za pobude in se vidimo na dogodkih!

Vaša ekipa MC

See you soon!


11. 4. 2024 Queer solidarity with asylum seekers: Visiting the botanical gardens (16.00 – 18:00)
(Botanični vrt Univerze v Ljubljani Ižanska cesta 15, 1000 Ljubljana)

“I bloom just for you”, says Troye Sivan.

And we say that you can look at his flowers on instagram. But if you want to look at the beautiful, colorful flowers at the University Botanic Gardens Ljubljana, you can join us. We’ll meet you on April 11th at the gate of the Botanical gardens at Ižanska cesta 15 at 16.00.

The event is meant for asylum seekers and refugees who are in Slovenia and the LGBTIQ+ community from Slovenia for us to share values, cultures and learn from each other.


12. 4. 2024 Kvir poteza: dnevna soba (18.00 – 21.30)

“Pogrešam board gaymes na Legebitri!
Ekola, smo nazaj!”

MC bo v petek, 12. 4. od 18.00 do 21.30 končno spet namenjen namiznim igram. Na dogodku bo zajeten nabor dogodivščin, na katere se lahko odpraviš s kartami in figurami. Lahko prineseš tudi svoje igre! Prideš pa lahko tudi na uživanje na bean bagu, saj ponovno odpiramo prostor za samoorganizacijo obiskovalk.

Se vidimo?


17. 4. 2024 Šola za življenje – kako ohraniti sobne rastline pri življenju (18.00 – 21.00)
(Džungla plants, Tržaška c. 135, 1000 Ljubljana)

“Oh ne, spet mi je kaktus crknu!!”

Od 17. aprila več nimaš izgovora!
Pridi na “prvo pomoč sobnih rastlin”, kjer bodo krasni ljudje iz Džungla plants pomagali.
Dobimo se ob 18.00 pri njih na Tržaški cesti 135, 1000 Ljubljana.
Za dogodek so prijave obvezne: PRIJAVA

Vidimo kmalu!


18. 4. 2024 Kvir striparnica z Jako Vukotičem (18.00 – 21.00)

KAJ LAHKO DOŽIVIŠ NA KVIR STRIPARNICI?

1. Spoznaš krasnega Jako Vukotiča, ki ti mentorira pri ustvarjanju;
2. Napraviš tako kulski strip, da ga bodo še vnučki imeli na steni;
3. Spoznaš druge umetniške dušice, ki ti dajo inspiracijo;
4. Širiš svoje znanje o ilustraciji in stripih;
5. Za vsaj par urc se odlepiš od zaslona in kavča in prideš v MC za malo spremembe rutine!

Pridi 18. aprila v MC, zakon bo!

Jaka Vukotič (1982) riše že od malega. Čeprav je študiral arhitekturo, se je na koncu odločil za ilustracijo.
Je soavtor stripovskih albumov Znamenitni (Žiga X Gombač, Rokus Klett, 2020), Reformatorji (Boštjan Gorenc Pižama, Škrateljc, 2022) in Cukrarna: zgodba slovenske pesniške duše (Žiga X Gombač, Škrateljc, 2023). Znamenitni so prejeli nagrado Zlatirepec za najboljši izvirni otroški strip 2021 (festival Tinta), Reformatorji pa so bili izbrani za projekt Rastem s knjigo (JAK, 2022/23).


19. 4. 2024 Kvir poteza: dnevna soba in Kristalčkanje z Ano Lizo (18.00 – 21.30)

Imaš nepotešeno željo po lepljenju kristalčkov na okoliške objekte? Si si od nekdaj želel_a da bi tvoja oblačila lahko zaslepila mimoidoče? Pridruži se nam na delavnici kristalčkanja! S seboj prinesi oblačilo, kostum ali predmet, ki ga želiš okrasiti, me pa priskrbimo ostalo. Ali z drugimi besedami: Tokratna Kvir poteza: Dnevna soba bo nudila tudi “bedazzling” opcijo.

V petek, 19. 4. bomo med 18.00 in 21.30 MC namenili prostor namiznim igram. Tokrat bo pa poleg kot dodatek še Ana Liza nudila svoje spretne roke za okraševanje oblačil s kristalčki. Je umetnica v burleski in dragu in v petek lahko izveš, kako si okrasi svoje krasne kostume.

Kot vedno, pa lahko prideš tudi na uživanje na bean bagu, saj ponovno odpiramo prostor za samoorganizacijo obiskovalk.

Se vidimo?


21. 4. 2024 Queer solidarity with asylum seekers: visiting the ZOO (14.00 – 16.00)
(ZOO Ljubljana, Večna pot 70, 1000 Ljubljana)

“ROOAAAR”, said the penguin.
What, was I wrong?

Luckily, Legebitra is taking us on an adventure, where we get to experience the wonderful animals we have at the Ljubljana ZOO.

Wanna go and pet the goats? See an elephant? Hear the parrots? Just sunbathe at Rožnik?
On Sunday, April 21st we’ll meet at the gate of the ZOO (Večna pot 70, 1000 Ljubljana) and have an afternoon full of life.

The event is meant for asylum seekers and refugees who are in Slovenia and the LGBTIQ+ community from Slovenia for us to share values, cultures and learn from each other.


26. 4. 2024 Čas za nove prostovoljke: uvodno usposabljanje (17.30 – 21.00)

Se ti para srce, ko vidiš, kake grozote se dogajajo po svetu na področju LGBT pravic in kako nam jih jemljejo eno za drugo? Prišel si na uvodno srečanje prostovoljk, spoznal ekipo in dobil malo uvid v to, na kakšen način lahko pripomoreš k bolj inkluzivni družbi.
Zdaj pa je čas, da vidiš, kako točno poteka prostovoljstvo na Legebitri in morda ugotoviš, katero področje dela bi te veselilo. Spoznaš, kaj prostovoljstvo je in kaj ni, kaj so tvoje pravice, dolžnosti in fajni bonusi, ki pridejo zraven (na primer sestankovanje v fantastičnih bean bagih med grickanjem slastnih piškotov 🤪).

Pridi v petek, 26. aprila v MC in se med 17.30 in 21.00 prepričaj, da je delo na tako pomembni tematiki v taki fajn ekipi res zate!

Prijavi se na linku

Se vidimo!

English:

Does it break your heart to see the horrors that are happening around the world in the area of LGBTIQ+ rights and how they are being taken away from us one by one? You came to the volunteer kick-off meeting, met the team and got a little insight into how you can contribute to a more inclusive society. Now it’s time to see exactly how volunteering at Legebitra works and maybe find out which area of work you would enjoy. You’ll learn what volunteering is and isn’t, what your rights and responsibilities are, and the cool perks that come with it (like having a meeting in fantastic bean bags while munching on delicious cookies 🤪).

Come to the MC on Friday 26 April between 17.30 and 21.00 and see for yourself that working on such an important topic with such a cool team is really for you!

Apply at the link

We are very happy to have you. To help us organise, we need you to fill in a short registration form.

For anything you can contact [email protected].

See you soon!


27. 4. 2024 Družinska skupina: rekreacijski piknik (10.00 – 12.00)

Legebitra in Out in Slovenia vabita na športno obarvano skupino za mavrične družine, spolno nenormativne otroke in interspolne otroke, njihove sorojenke in starše, stare starše, skrbnice in druge njim pomembne osebe. Namen naše skupine je, da se otroci lahko spoznavajo s športom v varnem okolju, starši in njim druge pomembne osebe pa imate ob tem možnost izmenjave medsebojnih izkušenj in podpore.

V soboto, 27. 4. 2024, med 10h in 12h vabljene na miniaturen piknik v Tivoliju. S seboj bomo prinesle prigrizke, žoge, balinčke in loparje, dobro voljo pa prepustimo vam! Točno lokacijo vam sporočimo dan pred dogodkom po prejetju vaših prijav.

Zadnji rok za prijavo je petek, 26. 4. 2024 do 16h: PRIJAVA

Dogodki v aprilu v mladinskem centru Legebitra.

*Legebitra pri svoji (pisni) komunikaciji za naslavljanje oseb vseh spolov uporablja enega od slovničnih spolov.

Ostale objave

Konferenca na temo mavričnih družin gostuje v Ljubljani

Rainbow Families in the Spotlight: CareFor EXCHANGE in Ljubljana Our charming city of Ljubljana welcomes the “Rainbow Families in the Spotlight: CareFor EXCHANGE” conference in March 2024, participants can anticipate a rich and diverse program, fostering connections,...

Izjava ob Svetovnem dnevu aidsa 1. 12. 2023

Ob prvem decembru si na prsi pripnemo rdečo pentljo, ki je v času, ko je nastala, simbolizirala sočutje z obolelimi z aidsom. Nekaj desetletij po tistih tragičnih časih obstajajo učinkovita zdravila, ki osebam hivom omogočajo običajno in relativno zdravo življenje....

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.