VSEM ŽENSKAM ŽELIMO SREČEN OSMI MAREC!
08/03/2024

Ob letošnjem dnevu žena smo v mislih  predvsem z ženskami, ki so jim zaradi političnih odločitev kratene človekove pravice, in tistimi, ki nimajo zagotovljenih osnovnih sredstev za dostojno življenje.

Poleg tega, danes hodimo tudi za tiste, ki nimajo pravice do osnovnih človekovih pravic, kot so ustrezna medicinska obravnava, pravica do samoidentifikacije ali dostop do izobrazbe. Danes in vsak dan se bomo zavzemale za enake možnosti, ne glede na nacionalnost, družbeni položaj, raso, starost, versko pripadnost – in ne glede na spolno usmerjenost, spolno identiteto ali spolni izraz. Zavzemale se bomo za dekolonizacijo, kot edini način za doseganje bolj pravične družbe ter enakosti za vse, ne le za peščico žensk!  

Ne sprejemamo več, da so življenja naših sester podrejena kapitalu in političnim interesom in zato bomo danes skupaj zavzele ulice! Ženske smo še kako močne, sposobne in zmožne skupaj povedati, kaj si želimo in potrebujemo. Nič hudega, če pozabimo na rože, ne smemo pa pozabiti, da so pravice izborjene! Me imamo glas zaradi tistih, ki so se borile pred nami. Na nas je, da se postavimo za pravice drugih. 

Naj dostojno živijo ženske po celem svetu!

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.