O cepljenju proti covid-19
17/06/2021

Objavljamo informacije, ki jih je Nacionalni inštitut za javno zdravje pripravil v okviru akcije “Nalezimo se dobrih navad – Cepimo se”.

Epidemija covida-19 je povzročila eno največjih kriz v zadnjem stoletju, ki je korenito spremenila naša življenja, in učinkovita cepiva so v tem trenutku edino realno upanje, da se ne bo ponovila tudi v naslednji hladni sezoni.

Na posebni spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, www.cepimose.si so na enem mestu zbrane vse informacije o cepivih in cepljenju proti covidu-19.

Najučinkovitejša zaščita je cepljenje

Z novim koronavirusom se lahko okuži vsak_a, tako starejši kot tudi mlajši ljudje, k preprečevanju širjenja virusa pa lahko pomembno prispevamo vse_i. Pri tem je najpomembnejše, da upoštevamo priporočena zaščitna ravnanja: vzdržujemo medosebno razdaljo vsaj 2 metra, pravilno nosimo masko, skrbimo za higieno rok, zmanjšamo medosebne stike z drugimi in v primeru bolezni ostanemo doma. Najučinkovitejši ukrep za zaščito našega zdravja in zdravja naših bližnjih pa je cepljenje, ki predstavlja najboljšo zaščito pred boleznijo ter težavami, tveganji in posledicami, ki jih prinaša covid-19.

Več o tem si lahko preberete na www.cepimose.si

Cepiva so varna in učinkovita

Skrb glede varnosti in učinkovitosti cepiv je običajen, človeških odziv. Skrbi nas za naše zdravje in zdravje svojih bližnjih. Pri tem pa je dobro vedeti, da morajo vsa cepiva skozi enake, točno določene, postopke testiranja in ocenjevanja, kjer se preverja njihova učinkovitost in varnost. Cepiva proti covidu-19 so bila preizkušena v kliničnih testiranjih, v katerih je sodelovalo več deset tisoč ljudi, in čeprav je bila časovnica strnjena, se je upoštevalo vse pomembne vmesne korake.

Več o tem si lahko preberete na www.cepimose.si

Informacije pridobivajmo iz zanesljivih virov

Ker je pri odločitvi vsakega od nas ključnega pomena naše zaupanje v varnost in učinkovitost cepiv, so na posebni spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, www.cepimose.si, na enem mestu zbrane vse informacije o cepivih in cepljenju proti covidu-19. Na strani so z odgovori strokovnjakinj_ov naslovljena najpogostejša vprašanja ter objavljene aktualne novice, načrt cepljenja, informacije o cepilnih centrih in neželenih učinkih. V preglednem interaktivnem prikazu pa so predstavljeni tudi podatki o cepljenju proti covidu-19 tako za celotno Slovenijo kot tudi za posamezne regije in občine.

Več o tem na www.cepimose.si

Zaščitimo sebe in druge

Odločitev za cepljenje proti covidu-19 je v rokah vsake_ga posameznice_ka, odgovornost do drugih pa je v rokah nas vseh. Cepljenje proti covidu-19 tudi izkaz odgovornosti do tistih, ki so lahko krhkega zdravja in podvrženi resnim zapletom. S tem izkazujemo skrb zase in za vse okoli nas. Na cepljenje se lahko prijavite na portalu zvem.ezdrav.si ali na spletni strani www.cepimose.si.

Pomembno je, da za uspešno obvladovanje epidemije stopimo skupaj.

Zato se čim prej nalezimo dobrih navad in se cepimo v čim večjem številu.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.