You are currently viewing Cepljenje proti covid-19

Cepljenje proti covid-19

Pandemija covid-19 je povzročila eno največjih zdravstvenih, gospodarskih in družbenih kriz v zadnjem stoletju in s cepljenjem lahko vsak_a od nas pomembno pripomore, da se epidemija uspešno obvlada. Tega se zavedamo tudi v Društvu Legebitra, zato bomo aktivno podprle_i cepljenje proti covid-19 kot najučinkovitejši ukrep za zaščito našega zdravja ter zdravja naših družinskih članic_ov, prijateljic_ev, sosed_ov, znank_cev in sodelavk_cev. 

Poleg učinkovitega in varnega cepiva je za ustavitev epidemije potrebna zadostna precepljenost prebivalstva. Zato bo vsak_a posameznik_ca s cepljenjem prispeval_a tako k svoji zaščiti kot tudi k rešitvi izjemno velikega družbenega problema, ki že leto dni hromi naša življenja.

Ključnega pomena pri tem pa bo predvsem naše zaupanje v varnost in učinkovitost cepiva in tega se zavedamo tudi v Društvu Legebitra. Zato bomo v sodelovanju z Nacionalnim inštitutom za javno zdravje v prihodnjih tednih in mesecih posredovale_i čim več zanesljivih informacij in nasvetov glede cepljenja, ki jih bomo vse_i me_i potrebovale_i, ko bodo cepiva na voljo. Pomembno je, da za uspešno ustavitev epidemije stopimo skupaj.