Ob mednarodnnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji
17/05/2016

V počastitev današnjega mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji DIC Legebitra organizira aktivnosti v Klubu Tiffany. V pogovornem večeru, z začetkom ob 19.30, bodo sodelovali: Suzana Tratnik, Simona Muršec, Tadeja Pirih, Ada Černoša, Anja Koletnik ter Mitja Blažič. Po ogledu kratkih dokumentarnih filmov z LGBT tematiko bodo spregovorili o homofobiji, transfobiji in bifobiji v slovenski družbi v času pred in po zadnjem referendumu. Spregovorili bodo tudi o aktualnem Zakonu o partnerski zvezi in pobudi za oceno njegove ustavnosti, ki še dodatno osvetli vprašanje homofobije v slovenski družbi.

17. maja 1990 je Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije v posebni deklaraciji zapisala, da homoseksualnost ni bolezen, motnja ali sprevrženost in jo izbrisala iz seznama duševnih motenj. Tako je 17. maj postal dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji – IDAHOT. Društvo Legebitra danes organizira poseben program in vljudno vabi na popoldanske in večerne brezplačne delavnice in dogodke.

 

Program ob počastitvi mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji; torek, 15. maj 2016 od 15. do 21. ure, Klub Tiffany, Masarykova ulica 24, Ljubljana.

 

15.00 – 16.30 IDAHOT USTVARJALNICA
Izdelovanje barvnih in bleščečih svečnikov.
16.30 – 17.00 FILIP – ura poezije in glasbe

17.00 – 18.00 IDAHOT DRUŽABNE IGRE
Skupina Kvartir je pripravila igro s TGEU kartami, pri društvu Legebitra pa so pripravili prav posebno različico družabne igre Človek ne jezi se.
18.00 – 19.30 PANCAKE PARTY

19.30 – 21.00 POGOVORNI VEČER OB OGLEDU KRATKIH FILMOV Z LGBT TEMATIKO
Sodelovali bodo: Suzana Tratnik, Simona Muršec, Tadeja Pirih, Ada Černoša, Anja Koletnik ter Mitja Blažič, ki bodo ob ogledu kratkih dokumentarnih filmov z LGBT tematiko spregovorili o homofobiji, transfobiji in bifobiji v slovenski družbi.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

VSEM ŽENSKAM ŽELIMO SREČEN OSMI MAREC!

Ob letošnjem dnevu žena smo v mislih  predvsem z ženskami, ki so jim zaradi političnih odločitev kratene človekove pravice, in tistimi, ki nimajo zagotovljenih osnovnih sredstev za dostojno življenje. Poleg tega, danes hodimo tudi za tiste, ki nimajo pravice do...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.