Ob mednarodnnem dnevu boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji
17/05/2016

V počastitev današnjega mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji DIC Legebitra organizira aktivnosti v Klubu Tiffany. V pogovornem večeru, z začetkom ob 19.30, bodo sodelovali: Suzana Tratnik, Simona Muršec, Tadeja Pirih, Ada Černoša, Anja Koletnik ter Mitja Blažič. Po ogledu kratkih dokumentarnih filmov z LGBT tematiko bodo spregovorili o homofobiji, transfobiji in bifobiji v slovenski družbi v času pred in po zadnjem referendumu. Spregovorili bodo tudi o aktualnem Zakonu o partnerski zvezi in pobudi za oceno njegove ustavnosti, ki še dodatno osvetli vprašanje homofobije v slovenski družbi.

17. maja 1990 je Generalna skupščina Svetovne zdravstvene organizacije v posebni deklaraciji zapisala, da homoseksualnost ni bolezen, motnja ali sprevrženost in jo izbrisala iz seznama duševnih motenj. Tako je 17. maj postal dan boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji – IDAHOT. Društvo Legebitra danes organizira poseben program in vljudno vabi na popoldanske in večerne brezplačne delavnice in dogodke.

 

Program ob počastitvi mednarodnega dneva boja proti homofobiji, transfobiji in bifobiji; torek, 15. maj 2016 od 15. do 21. ure, Klub Tiffany, Masarykova ulica 24, Ljubljana.

 

15.00 – 16.30 IDAHOT USTVARJALNICA
Izdelovanje barvnih in bleščečih svečnikov.
16.30 – 17.00 FILIP – ura poezije in glasbe

17.00 – 18.00 IDAHOT DRUŽABNE IGRE
Skupina Kvartir je pripravila igro s TGEU kartami, pri društvu Legebitra pa so pripravili prav posebno različico družabne igre Človek ne jezi se.
18.00 – 19.30 PANCAKE PARTY

19.30 – 21.00 POGOVORNI VEČER OB OGLEDU KRATKIH FILMOV Z LGBT TEMATIKO
Sodelovali bodo: Suzana Tratnik, Simona Muršec, Tadeja Pirih, Ada Černoša, Anja Koletnik ter Mitja Blažič, ki bodo ob ogledu kratkih dokumentarnih filmov z LGBT tematiko spregovorili o homofobiji, transfobiji in bifobiji v slovenski družbi.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva

Iščemo vodjo programa Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po ZSV in štiri leta delovne dobe...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.