Poznate svoje pravice?
05/07/2024

Poznate svoje pravice? Rešite vprašalnik!

Kako dobro poznate pravice, ki jih imate v Sloveniji in znotraj Evropske unije? Pravica je več kot samo beseda; gre za vaše življenje, zaščito, enakost in dostojanstvo. 

Vabimo vas k izpolnjevanju vprašalnika “Poznate svoje pravice?”, ki je ključni del projekta “Poznajte svoje pravice”. Legebitra ga izvaja skupaj z društvom Praga Pride, Pravno fakulteto Karlove univerze v Pragi ter organizacijo Queer Geography. S tem želimo razumeti trenutno stanje in izboljšati poznavanje pravne zaščite doma in po Evropi.  

Prosimo, da si vzamete nekaj minut in izpolnite vprašalnik na POVEZAVI.

Vaše sodelovanje nam bo pomagalo oblikovati aktivnosti v prihodnosti – tako lahko poskrbite, da bo vaš glas slišan jasno in glasno.

Vprašalnik je hiter in anonimen, nudi vam priložnost direktno prispevati k Evropi, ki nas vse spoštuje in ščiti enako. Z deljenjem objave nam lahko pomagate doseči kar največ sodelujočih. Poznajte svoje pravice!  

Vprašalnik je del projekta StandUp4LGBTIQ, ki ga v sklopu programa CERV sofinancira Evropska unija. S projektom bomo LGBTIQ+ osebe dodatno informirale o njihovih pravicah in pravni zaščiti znotraj EU, pravne strokovnjakinje in predstavnice civilne družbe pa bomo opolnomočile za odzivanje na kršitve pravic LGBTIQ+ oseb. 

Ostale objave

Mpox – spet med nami

Zaradi povečanja števila okužb z virusom mpox (prej znan kot opičje koze) Svetovna zdravstvena organizacija opozarja na potrebo po povečani previdnosti. Mpox se prenaša z neposrednim stikom s kožnimi spremembami ali telesnimi tekočinami okužene osebe, kapljično ob...

Dogodki v Mladinskem centru (Avgust)

Avgusta poletimo do nečesa res posebnega – tematskih tednov v MC! Vsak teden bo v našem mladinskem centru osredotočen na eno temo, kjer te čaka kup zabave in ustvarjalnosti. Od 5. do 9. avgusta je TEDEN KOLAŽAOd 12. do 16. avgusta je TEDEN BRANJAOd 19. do 23. avgusta...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.