LGBT+P je umazan poskus skupin s skrajnimi konservativnimi stališči, s katerim želijo diskreditirati dosedanje delo organizacij LGBTI in s pomočjo lažnih novic širiti strah, sovraštvo in predsodke
15/04/2019

V zadnjem času se tudi pri nas pojavljajo namigovanja, da gibanje za pravice lezbijk, gejev, biseksualnih in transspolnih oseb k splošno uveljavljeni in uporabljeni kratici LGBT dodaja še P, ki naj bi vključeval pedofile in pedoseksualce.

To NI res in je nizkoten poskus diskreditacije gibanj, ki se borijo za enakost LGBT-oseb s strani bolj ali manj znanih oseb, iniciativ in strank, ki že leta nasprotujejo človekovim pravicam LGBT-oseb.

Nasprotnice_ki človekovih pravic LGBTI-oseb s tem poskušajo diskreditirati vse delo, ki so ga in ga še opravljajo aktivistke_i za človekove pravice LGBTI-oseb, in istospolno usmerjenost povezati s kaznivim in moralno zavržnim dejanjem pedofilije. Povezavo med pedofilijo in homoseksualnostjo že leta zavračajo različne raziskave.

Po trenutno zbranih informacijah so se v  letu 2016 na socialnih omrežjih začele pojavljati fotografije plakata, ki je imel poleg kratice LGBT dodan še P ter opis pomena kratice. Ta plakat je bil oblikovan na spletnem mestu 4chan, kjer lahko kdorkoli oblikuje kakršnokoli vsebino. Plakata ni oblikovala nobena organizacija LGBTI ter ni in ni bil povezan z nobenim dejanskim dogodkom ali kampanjo organizacij LGBTI. Ustvarile_i so ga nasprotnice_ko- človekovih pravic LGBTI-oseb z namenom, da s pomočjo produciranja lažnega materiala in lažnih novic poskušajo diskreditirati organizacije LGBTI, razpihujejo strah in sovraštvo do LGBTI-osebe ter še dodatno polarizirajo družbo.

Pri Legebitri ostro obsojamo tovrstno za družbo izjemno škodljivo in neutemeljeno povezovanje zavzemanja za človekove pravice s kaznivim in moralno zavržnim dejanjem pedofilije.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.