Ljubezen med istospolnimi pari za valentinovo v izložbah ljubljanskih trgovin
14/02/2019

V centru Ljubljane, na prominentnih mestnih ulicah, si raznospolni pari lahko brezskrbno izkazujejo naklonjenost. Na drugi strani pa je izkazovanje ljubezni med osebami istega spola še vedno pogosto pospremljeno z dreganjem pod rebra, začudenimi pogledi ali v najslabšem primeru, glasnimi neumestnimi komentarji. Kljub temu, da se je na pravni ravni v zadnjih letih marsikaj spremenilo, je stigmatiziranje istospolnih parov v očeh splošne javnosti še vedno prisotno.

Zato smo za letošnji praznik ljubezni opremile_i izložbe modnih trgovin na prominentnih lokacijah z velikim srcem, ki obkroža dve modni lutki istega spola.

“Družba še vedno drugače dojema istospolne pare, zato smo ob valentinovem želeli opozoriti, da ljubezen pripada vsem, ne glede na to, katerega spola je oseba, v katero se zaljubimo” je ob tem izpostavila Lana Gobec, predsednica Društva Informacijski center Legebitra.

Na mavričnem srcu je napis Ljubezen je ljubezen, ker želimo poudariti, da je valentinovo praznik, namenjen vsem, ki čutijo ljubezen v srcu, ne glede na spolno usmerjenost. Z odstranljivo statično nalepko v obliki srca želimo poudariti, da je nalepko mogoče enostavno odstraniti, stigme, ki so je deležni istospolni pari, pa ne.

Trgovinam, ki nosijo naše voščilo (H&M, Mango, Nama, Maximarket, Lisca,…) pa smo poslali dopis z razlago naše akcije in prošnjo, da za ta dan obdržijo nalepke na svojih izložbah. Spremljajte naša družbena omrežja (Facebook, Instagram), saj bomo čez dan poročali o odzivih posameznih trgovin. 

Delite, všečkajte, praznujte z nami!

Pri LEGEBITRI voščimo vsem lepo, igrivo, zaljubljeno valentinovo. Brez stigme.

 

Foto: Anže Buh

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.