Svetovanje

Spolna usmerjenost, spolna identiteta in/ali spolni izraz

Svetovalnica nudi informacije in možnost pogovora o vprašanjih zaradi spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza. Namenjena je LGBT-osebam, transspolnim osebam in tistim, ki se s spoznanjem, da je nekdo od bližnjih LGBT-oseba ali transspolna oseba ravno tako soočajo s z vprašanji tako v sebi kot tudi v širši družbi.

S svetovanjem in posredovanjem pomembnih informacij o spolnih usmerjenostih, spolnih identitetah in spolnih izrazih želimo doseči tudi pedagoške delavke_ce in strokovne svetovalke_ce v srednjih šolah, svetovalke_ce v centrih za socialno delo, kot tudi vse preostale strokovne delavke_ce, ki delujejo na področju mladinskega dela, socialnega varstva in socialne vključenosti ter znotraj svojih programov delujejo tudi z LGBT-osebami in trans osebami.

Dosegljivi smo:
DOSEGLJIVI SMOTELEFONSKO INFORMIRANJE
Delovniki med 12:00 - 16:00
oz. predhodnem dogovoru


MLADINSKI CENTER
PON: 12:00 - 16:00
TOR: 12.00 - 18.00
SRE: 12.00 - 21.00
ČET: 12.00 - 21.00
PET: 12.00 - 18.00

Svetovanje poteka v obliki osebnega (ob predhodni najavi in dogovoru za termin), telefonskega in spletnega svetovanja, podpore in opolnomočenja. Odgovore na vprašanja dobiš na telefonski številki 01 430 51 44 in elektronskem naslovu [email protected].

TERENSKA SVETOVALNICA – STIK

Terenska svetovalnica je namenjena STIKu mladih LGBT+* oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. Dogodek se bo odvijal enkrat mesečno, v Mariboru, Kranju, Novem mestu in Kopru. STIK bo zajemal dogodke za druženje, pogovore, izmenjavo izkušnj in znanj. Cilj in namen STIKa je odpreti in spodbujati varen prostor za LGBT+ osebe. Informacije o dogodkih lahko spremljate na Legebitrini spletni strani, Facebook strani ali Instagramu. Za vse dodatne informacije in prijave smo dosegljive_i na [email protected].

Več o STIKu izveš tukaj!


Widget not in any sidebars

HIV in SPO

Svetovalnica nudi informacije, odgovore in možnost pogovora o težavah v navezavi na hiv in SPO (spolno prenosljive okužbe). Primarno je namenjena skupini moških, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM).

Več o hivu in spolno prenosljivih okužbah si lahko preberete na spletnem mestu KAJiščeš.si

Outiranje oz. razkritje

Razkritje je lahko zelo pomemben dogodek, ob katermu se ti pojavljajo mnoga vprašanja, skrbi, dileme … Vsa vprašanja so pomembna in v Društvu Legebitra te s pomočjo pogovora lahko podpremo pri iskanju odgovorov.

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje je namenjeno vsem, ki se v vsakdanjem življenju zaradi svoje spolne usmerjenosti, identitete ali izraza srečujejo z diskriminacijo ali vprašanji pravne narave. Vključuje tudi informiranje o pravicah, postopkih ter možnih korakih za dosego cilja.

Več o LGBT pravicah je na voljo tukaj, če potrebujete odgovor na specifično vprašanje pa pišite na [email protected] 

Svetovanje in podpora za osebe, ki živijo s hivom – BUDDY program

BUDDY program je namenjen osebam, ki živijo s hivom in poteka v obliki osebnega, spletnega in telefonskega svetovanja, vrstniške in emocionalne podpore ter druženja. Program izvajajo usposobljeni svetovalci in svetovalke, ki so zavezani k spoštovanju anonimnosti in zaupnosti.

Več informacij je na voljo tukaj ali pa pišite na [email protected].

Kako razumeti svojega otroka?


V Drustvu Legebitra izkušene svetovalke in svetovalci nudimo staršem podporo pri razumevanju otrokove spolne usmerjenosti, identitet in spolnega izraza. Skozi pogovor skupaj naslovimo vaše strahove, vprašanja in  skrbi.


Widget not in any sidebars

Transspolnost

Pri Društvu informacijski center Legebitra vključujemo transspolne osebe in tematike transspolnosti v različne programe, projekte in aktivnosti. Na info točki so tako dostopne informacije o transspolnosti, transspolne osebe so dobrodošle na družabnih, izobraževalnih, kulturnih, strokovnih in drugih dogodkih, vabimo pa jih tudi k vključevanju v prostovoljsko delo. V sodelovanju z Zavodom Transfeministična iniciativa TransAkcija osveščamo o transspolnosti različne ciljne skupine.

HIV SOS Svetovanje

Ali misliš, da si bil_a pred kratkim izpostavljen_a hivu? V tem primeru ti je lahko na voljo PEP – postekspozicijska profilaksa oziroma zaščitno protiretrovirusno zdravljenje, ki lahko prepreči okužbo s hivom. Zdravljenje je potrebno začeti čimprej po morebitni izpostavitvi virusu, najbolje v 2 do 4 urah, ne pa kasneje od 72 ur.

ČE SUMIŠ, DA SI BIL_A IZPOSTAVLJEN_A HIVU IN ŽELIŠ PREJETI PEP, NAS POKLIČI NA MOBILNO LINIJO 070 361 696. SVETOVALEC JE DOSEGLJIV VSAK DELOVNI DAN MED 9. IN 17. URO. POMEMBNO JE, DA UKREPAŠ HITRO!

Več informacij najdeš tukaj.

Osebno svetovanje za LGBT osebe

Življenje nam neprestano postavlja izzive in nove ovire. V Društvu Legebitra ti nudimo podporo v vseh življenskih situacijah, ki te obremenjujejo, brez strahu pred razkrivanjem in obsojanjem zaradi spolne usmerjenosti, identitet ali spolnega izraza.

Ciljne skupine

Mladi

Transspolne osebe

Odrasli

Starši

HIV/SPO