Te zanima prostovoljsko delo na Legebitri? Si želiš izkušenj s soorganizacijo dogodkov, krožkov in aktivnosti v Mladinskem centru Legebitra, ali kavarniških večerov, taborov in ostalih aktivnosti? Te veseli grafično oblikovanje in si mojstrica_er socialnih omrežji? Bi se vključil_a v druge programe, kot so terenska ekipa STIK, Živa knjižnica, Filovaje, Hiv preventiva ali zagovorniške aktivnosti? Si želiš novih znanj in izkušenj, spoznati raznolike mlade in skupaj ustvarjati zanimive aktivnosti v varnem in sprejemajočem okolju?

Legebitra te vabi, da se pridružiš naši 40 članski prostovoljski ekipi in s skupnostnimi delavkami_ci soustvarjaš pester program aktivnosti.

Kot bodoča_i prostovoljka_ec se pri nas usposobiš za prostovoljsko delo v okviru programov in projektov društva. Na usposabljanju se seznaniš s poslanstvom in vizijo društva, pravicami in dolžnostmi, ter področji dela, na katerih bi želel_a delovati. Izbiraš lahko med široko paleto aktivnosti, ki ti bodo podrobneje predstavljene na prvem uvodnem srečanju, vedno pa je prostor za samoiniciativne ideje, ki jih lahko izpelješ pod s pomočjo mentoric_jev Legebitre.

Društvo Kulturno informacijsko in svetovalno središče Legebitra izvaja redna usposabljanja za prostovoljce in prostovoljke, prek katerih se slednji usposobijo za prostovoljsko delo v okviru programov in projektov društva. Na usposabljanju se prostovoljke_ci seznanijo s poslanstvom in vizijo društva, pravicami in dolžnostmi, ter področji dela, na katerih bi želeli delovati, kot so  diskriminacija na podlagi spolne usmerjenosti, spolne identitete in/ali spolnega izraza, delo z LGBT+ mladimi osebami, zdravje (HIV/AIDS preventiva), človekove pravice, enakost v družbi – socialna vključenost, komunikacija z ciljno publiko in javnostmi (posredovanje informacij).

Če želiš izvedeti še več o naših aktivnostih ali postati del naše prostovoljske ekipe, se lahko oglasiš na infotočki vsak delovni dan, in sicer:

  • ob ponedeljkih med 13. in 17. uro,
  • ob torkih med 13. in 18. uro,
  • ob sredah in četrtkih med 15. in 21. uro
  • ob petkih med 13. in 18. uro.

V tem času smo dosegljive_i tudi na: 01 430 51 44.

Z nami lahko stopiš v stik tudi prek:

Legebitra.si

[email protected]

facebook.com/Legebitra

instagram: @diclegebitra

Društvo Kulturno, informacijsko in svetovalno središče Legebitra je član mreže Prostovoljskih organizacij pri Slovenski filantropiji, podpisnik Etičnega kodeksa organiziranega prostovoljstva in organizacija, ki je vpisana v register Prostovoljskih organizacij po Zakonu o prostovoljstvu.

Legebitra ima tudi Znak Mladim prostovoljcem prijazna organizacija.