Čeprav se večina aktivnosti odvija na Trubarjevi 76a v Ljubljani, nas nekajkrat mesečno zanese tudi v druge kraje po Sloveniji. Namen dejavnosti na terenu je predvsem decentralizacija aktivnosti, ustvarjanje varnega prostora in dostop do storitev programa LGBTI-osebam, ki živijo izven Ljubljane.

Terenska svetovalnica / Podporna skupina STIK

Terenska svetovalnica je namenjena STIKu mladih LGBT+* oseb, oseb, ki se identificirajo izven normativnih identifikacij in oseb, ki jim lastna spolna usmerjenost in/ali spolna identiteta postavlja(ta) vprašanja. Dogodek se odvija enkrat mesečno, v Mariboru, Kopru in na Jesenicah. STIK podporne skupine so namenjene pogovorom, podpori, izmenjavi izkušenj in znanj. Cilj in namen STIKa je odpreti in spodbujati varen prostor za LGBT+ osebe.

Informacije o dogodkih lahko spremljate na Legebitrini spletni strani, Facebook strani ali Instagramu.

Testiranje na hiv in SPO

Program testiranja ponuja brezplačno in zaupno testiranje na hiv, hepatitisa B in C, sifilis, oralno in rektalno gonorejo, in sicer za vse moške, ki imajo spolne odnose z moškimi (MSM). Omogočamo tudi meritev titra protiteles po cepljenju proti hepatitisu B. Vsem MSM v okviru testiranja nudimo tudi možnost pridobitve brezplačnega cepljenja proti virusoma hepatitisa A in B. Testiranje poteka tudi v večjih krajih po Sloveniji – Mariboru, Murski Soboti, Ptuju, Slovenj Gradcu, Celju, Novem mestu, Brežicah, Kopru, Novi Gorici, Radovljici.

Za več informacij o lokacijah in terminih testiranj obišči kajisces.si.