Družabno

Kavarniški večeri za mlade

Kavarniški večeri so namenjeni mladim, ki iščejo varne in vključujoče prostore za ustvarjanje in obravnavo družbeno pomembnih tem prek kreativnega izražanja. Kavarniški večeri mladim omogočajo tudi celovito izkušnjo prostovoljskega dela – načrtovanje, organiziranje, izvajanje in evalvacija kulturnih dogodkov. Kavarniške večere organiziramo v sodelovanju z Društvom Appareo in Društvom ŠKUC.

Kavarniški večeri potekajo vsak drugi četrtek v Klubu Tiffany.


Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi na 01 430 51 44 ali [email protected]

Widget not in any sidebars

Četrtkovi dialogi

Četrtkovi dialogi so redni tedenski dogodki, namenjeni pogovorom o zdravju s poudarkom na tematikah, povezanih s HIV/aidsom. Vsak delovni četrtek tako v sproščenem okolju pripravljamo različne aktivnosti – diskusije, okrogle mize, ustvarjalne delavnice, filmske projekcije in podobno.

Namen Četrtkovih dialogov je zagotavljanje varnega prostora, kjer se lahko udeleženke in udeleženci izobražujejo, pogovarjajo in izmenjujejo mnenja. V sklopu aktivnosti pogosto gostujejo priznani strokovnjaki in priznane strokovnjakinje s področja medicine in drugih znanosti. Prek aktivnosti udeleženke in udeležence informiramo in ozaveščamo o pomenu varne spolnosti in se bojujemo proti stigmi in diskriminaciji HIV pozitivnih oseb.

Preveri, kdaj se nam lahko pridružiš na naslednij četrtkovih dialogih!
Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi na 01 430 51 44 ali [email protected]

Widget not in any sidebars

Družabna srečanja za mlade

V okviru mladinskega programa občasno organiziramo družabna srečanja, kot so pikniki, literarni večeri, potaborniška srečanja in še mnogo drugega. Družabna srečanja organiziramo z namenom neformalnega in tematsko neobremenjenega druženja in medsebojnega spoznavanja. Družabne aktivnosti so odprte za vse, tako da lahko s seboj lahko pripeljete tudi (strejt) prijatelje_ice, družinske člane_ice ….

Na druženje vabimo vse mlade do 30. leta, ki so ali mislijo, da bi lahko bili, LGBT-oseba in vse preostale, ki si še vedno postavljajo vprašanja o svoji spolni usmerjenosti, spolni identiteti in/ali spolnem izrazu, ter njihove prijatelje_ice, družinske člane_ice ….

Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi na 01 430 51 44 ali [email protected]

Izobraževalni tabori za mlade

Izobraževalni tabori omogočajo večdnevno druženje in pogovor o zahtevnejših temah, ki časovno presegajo okvire delavnic in skupin za samopomoč, ki jih izvajamo v društvu. Tabori so namenjeni mladim LGBT-osebam do tridesetega leta starosti. Nudijo varen prostor, kjer se udeleženci in udeleženke lahko izobražujejo in zabavajo. Tovrstna oblika druženja nudi vsem možnost poglobljenega pogovora o temah in situacijah, s katerimi se spoprijemajo v vsakdanjem življenju. Na ta način skupaj gradimo varen prostor, kjer se počutimo varno in sproščeno za pogovor. Poleg tega pa se med taborom razvije občutek pripadnosti – sodelujoče_i niso več tisti »drugačni«, na katere družba kaže s prstom, pač pa del skupine, v kateri se počutijo varno in sproščeno, z vedenjem, da je še veliko »drugih«, ki so v podobni življenjski situaciji.

Na leto običajno organiziramo dva izobraževalna tabora, in sicer aprila in oktobra. Za več informacij in možnostih prijave na tabor pokličite na 01 430 51 44 ali pišite na [email protected]

Widget not in any sidebars

Družabna srečanja 50+

V okviru programa, namenjenega starejšim odraslim, občasno organiziramo družabna srečanja, kot so pikniki, literarni večeri in še marsikaj drugega. Družabna srečanja organiziramo z namenom neformalnega in tematsko neobremenjenega druženja in medsebojnega spoznavanja.

Za dodatne informacije smo dosegljivi tudi na 01 430 51 44 ali [email protected]