STIK Maribor – Trans 101

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

STIK Maribor – Trans 101

12. 11. 2018 | 18:00 - 20:00

Kaj je spol? Kaj je transspolnost? Kdo so cisspolne osebe? Katere so družbeno zahtevane norme, v zvezi s spolom in spolnimi identitetami? Kaj če jih presegamo, negiramo ali modoficiramo? Kaj je tranzicija? Kako je pri nas urejeno pravno priznanje spola?
Zgornje teme, vam bomo približale_i preko neformalnih metod učenja, prostor pa bo vsekakor tudi za vprašanja in debato.

Odgovore na ta in podobna vprašanja bomo iskale_i s Katjo Sešek, programsko_im sodelavko_cem na področju mladine pri Legebitri, transaktivistko_om in trenerko_jem človekovih pravic.

Pridite in vprašajte, kar vas zanima!

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni!

** Dobimo se v ponedeljek, 12. novembra 2018 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!

*******

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Čas za STIK izvaja Društvo informacijski center Legebitra v sodelovanju z MKC Maribor.
_________________________________________________
Terensko svetovalnico STIK omogoča Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, v okviru programa Svetovanje in samopomoč za istospolno usmerjene.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Podrobnosti

Datum:
12. 11. 2018
Čas:
18:00 - 20:00
Dogodek Category:

Organizatorji

DIC Legebitra
MKC Maribor

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map