STIK Maribor – Spolni izraz

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

STIK Maribor – Spolni izraz

13. 11. 2017 | 18:00 - 19:30

Novembra, v sklopu TransFormacije II – mesec osveščanja o transspolnosti(Transgender Awareness Month) na tokratnem STIKu v sodelovanju z Zavod TransAkcija pripravljamo interaktivno delavnico o spolnem izrazu.

Namen meseca je povečanje vidnosti transspolnih oseb in tematik, naslavljanje pravic in potreb transspolnih oseb ter krepitev skupnosti transspolnih oseb.

Spolni izraz (angl. gender expression) je vidna zunanja predstavitev osebne spolne identitete. Spolni izraz se manifestira z oblačili, ličili, frizuro, (ne)britjem poraščenih delov telesa, telesno držo in mimiko, vedenjem v javnih in zasebnih družbenih okoljih.

Prvi del STIKa bo potekal v obliki pogovora. Naslavljale_i bomo teme spolne identitete, spolnega izraza, oblik izražanja…preigravale_i se bomo z izrazi maskulinost in feminilnost ter poskušale_i najti svoje mesto znotraj, zunaj ali nekje vmes.

Po pogovoru sledi drugi del, ki bo bolj kreativno obarvan; na voljo bodo različni materiali in pripomočki, ki jih boste lahko uporabile_i: ličila, bleščice, krede za lase, laki za nohte, itd, vse_i pa ste vabljene_i, da prinesete tudi svoj material oziroma tisto, kar želite obleči ali morda deliti z drugimi. Pri nanašanju ličil bodo za nasvete in pomoč na voljo naše_i prostovoljke_ci.

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni!

** Dobimo se v ponedeljek, 13. novembra 2017 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!

Podrobnosti

Datum:
13. 11. 2017
Čas:
18:00 - 19:30
Dogodek Category:

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map