STIK Maribor – Queer pravljice

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

STIK Maribor – Queer pravljice

11. 12. 2017 | 18:00 - 20:00

Kaj so pravljice, katere poznamo? Kakšna je (bila) njihova funkcija? Kakšen je njihov vpliv na družbeno moralo in mentaliteto?
Na tokratnem STIKu bomo ustvarjalne_i! Prostor bo za preokvirjanje že obstoječih pravljic v njihove queer verzije; vzporedno pa bo prostor tudi za kreiranje novih, bolj nenormativnih pravljic.
Ustvarjene pravljice bodo tudi podlaga za januarski STIK, kjer bomo pravljice oživele_i s pomočjo gledališča.
Nekaj pravljic prinesemo me_i, vabimo pa vas, da imate s seboj tudi kakšno svojo najljubšo ali malo manj ljubo pravljico, za katero želite da jo po-queerimo.

Vabljene_i vse_i, ki se STIKa še niste udeležile_i in seveda vabljene_i vse_i tiste_i, ki ste STIK obiskovale_i že v prejšnji sezoni!

** Dobimo se v ponedeljek, 11. decembra 2017 ob 18.00 uri v Mladinskem kulturnem centru Maribor / MKC Maribor (Ob železnici 16), v Mariboru. **

Se STIKnemo!

*******

POMEMBNO: na vseh STIK dogodkih velja ničelna toleranca do kakršnega koli nasilja, diskriminacije, sovraštva in sovražnega govora.
*kratica LGBT pomeni lezbijke, geje, biseksualne in transspolne osebe, + pa pomeni neizključevanje vseh ostalih identitetnih pozicij, ki niso zajete v kratici.

Podrobnosti

Datum:
11. 12. 2017
Čas:
18:00 - 20:00
Dogodek Category:

Organizatorji

DIC Legebitra
MKC Maribor

Prizorišče

MKC Maribor
Ob železnici 16
Maribor, 2000 Slovenija
+ Google Map