Predstavitev spletnega orodja za prijavo zločinov iz sovraštva

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Predstavitev spletnega orodja za prijavo zločinov iz sovraštva

19. marca | 16:00 - 18:00

Veliko zločinov iz sovraštva, katerih žrtve so LGBTIQ osebe, ostane v Sloveniji neprijavljenih. Razlogi so največkrat v strahu pred razkritjem pred družino in pred organi pregona, prepričanje, da dogodek ni dovolj tehten za prijavo, ali skrb, da policija prijave ne bo obravnavala korektno.

Raziskave kažejo, da žrtve nasilja pogosto ne vedo, kje poiskati pomoč oziroma kdo jim lahko v primeru nevarnosti sploh ponudi informacije, zaščito in posreduje pri pregonu storilk_cev kaznivih dejanj. Policija ni vedno pravi naslov. V Sloveniji namreč deluje več inšpekcijskih služb, neodvisnih organov in ostalih institucij, ki so še posebej v določenih primerih diskriminacije pristojni za pomoč in ukrepanje.

V pomoč žrtvam nasilja smo zato razvile_i spletno stran, ki ponuja različne možnosti ukrepanja. V spletno stran vgrajen sistem vam bo – v primeru, da opazite nasilje ali pa ste sami žrtev zločina iz sovraštva, sovražnega govora ali diskriminacije – glede na izbrane okoliščine predlagal najbolj priporočljive naslednje korake.

Na izobraževalni delavnici bomo ob pomoči strokovnjakinj spoznavale_i novo spletno orodje za prijavo zločinov iz sovraštva.

Lepo povabljene_i.
_____________________________________________
Dogodke sofinancira Mestna občina Ljubljana.

Projekt Call it Hate je sofinanciran s strani programa Evropske Unije za pravice, enakost in državljanstvo.
Vsebina ne izraža nujno mnenj ali stališč Evropske komisije.

Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Podrobnosti

Datum:
19. marca
Čas:
16:00 - 18:00
Dogodek Category:

Organizator

DIC Legebitra
Email:
info@legebitra.si

Prizorišče

DIC Legebitra
Trubarjeva 76a
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.legebitra.si