Pogovor o nemonogamnih razmerjih

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Pogovor o nemonogamnih razmerjih

21. 08. 2018 | 16:00 - 18:00

Kritičen in analitičen pogled na našo, posttranzicijsko krizno družbo vse bolj prepričljivo kaže, da smo v času največjega izobilja nasedli mehanizmom moralne panike in se z relativno progresivnega polja kolektivno predali retradicionalizaciji.

Pridobljene vrednote, svoboščine in pravice so podvržene izrazitemu prevpraševanju in krčenju. Populizem, vraževerje in strašenje so postali legitimna sredstva za oblikovanje nove družbene pogodbe. Namesto da bi se spomnili, zakaj smo jih ovrgli in kakšen svet prinašajo.

Intimna razmerja, ki so zaradi emancipatornih procesov, kot so feminizmi in LGBT-gibanje, brstela v svoji raznolikosti in mnogoterosti, so danes vse bolj obsojena na prisilno monokulturo in zasledovanje mita romantične ljubezni. Na diktaturo monogamije.

Zato bomo obnovili zaobljube in se poglobljeno pogovorili o lepotah in izzivih nemonogamnih razmerij. Kritično. Analitično. O raznoterih oblikah odprtih zvez, trojčkih, poliamorinih zvezah, poliromantičnih razmerijih, o partnerski anarhiji, poliandriji, poligamiji, svingerstvu in še in še …

Ker ljubezen ni ena. Ljubezni so.
Ker človek ni monokultura, ampak kompliciran preplet individualnega in družbenega, hedonisitičnega in apoliničnega.
Kot listje jeseni. Neskončnih barv in oblik.

Pogovor bo vodila Katja Youdontcare.

Pridite!
_____________________________________________________
Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Podrobnosti

Datum:
21. 08. 2018
Čas:
16:00 - 18:00
Dogodek Category:

Organizator

DIC Legebitra
Email:
info@legebitra.si

Prizorišče

DIC Legebitra
Trubarjeva 76a
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.legebitra.si