Krožek praktične filozofije

Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

Krožek praktične filozofije

15. 02. 2018 | 17:00 - 20:00

Po dveh uspešnih večerih praktične filozofije, na katerih smo izvrstno debatirale_i o kompleksnih in relevantnih temah, vas vabimo na uvodno srečanje čisto pravega krožka praktične filozofije.
 
Praktična filozofija je podvrsta filozofije, ki temelji na prepričanju, da smo vse_i rojene_i filozofi_nje, manjka nam zgolj pravilnega vodstva in motivacije. Praktična filozofija prav tako zavrača idejo, da je filozofiranje zgolj in samo akademska dejavnost, in si prizadeva vrniti filozofiji njen izvorni namen poti do raziskanega in bolj srečnega življenja.
 
V današnjih razmerah je filozofiranje še posebej pomembno. Pomaga nam pri spopadanju z eksistencialnimi krizami in ima lahko celo terapevtski efekt. Je odlična metoda iskanja novih političnih opcij in povezovanja s soljudmi. Je razmišljanje o razmišljanju, ki spodbuja razvijanje svobodne volje in nam pomaga pri iskanju upanja in smisla.
 
Namen praktične filozofije je prevpraševanje mnenj, vadba argumentacije, učenje konstruktivnega in demokratičnega razpravljanja, in razjasnjevanje misli.
 
Na uvodnem srečanju se bomo dogovorile_i, kako bo krožek potekal, in sicer na podlagi vašega interesa za potencialne aktivnosti. Izbirale_i boste lahko med različnimi tipi filozofskih debat; enkratnimi intenzivnimi tečaji relevantnih filozofskih tem, kot so npr. feminizem, socializem, itd.; skupinskemu branju in debati o filozofskih tekstih, ki si jih boste izbrale_i same_i, in pa pogovori z gostujočimi filozofi_njami. Preostali čas bomo namenile_i filozofski debati na temo, ki jo boste prav tako izbrale_i sami iz vnaprej pripravljenega nabora zanimivih in aktualnih tematik, ki so jih predlagale_i udeleženke_ci prejšnjih dveh debat.
 
Vabljene_i!
 
______________________________________________
Dogodek sofinancira Mestna občina Ljubljana.
Delovanje ter programe in projekte Društva informacijski center Legebitra sofinancirata: Študentska organizacija univerze v Ljubljani in Fundacija financiranje invalidskih in humanitarnih organizacij v Republiki Sloveniji – FIHO. Stališča organizacije ne izražajo stališč FIHO.

Podrobnosti

Datum:
15. 02. 2018
Čas:
17:00 - 20:00
Dogodek Category:

Organizator

DIC Legebitra
Email:
info@legebitra.si

Prizorišče

DIC Legebitra
Trubarjeva 76a
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Spletna stran:
www.legebitra.si