Osebam, ki izkušajo nasilje
20/03/2020

V času, ko smo primorane_i omejiti socialne stike in je naš življenjski prostor skrčen na domače okolje, smo lahko s tem ogrožene_i od in izpostavljene_i različnim oblikam nasilja. To velja tudi za vse LGBTI osebe, ki doma še niste razkrite ali zaradi svoje spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete v domačem okolju doživljate nasilje. 

Ne glede na ukrepe ob epidemiji je pomembna tudi vaša varnost.

  •   V primeru neposredne ogroženosti pokličite policijo na 113.
  •  Če potrebujete pogovor o možnih rešitvah nastale situacije, nas lahko pokličete na številko 030 361 281 vsak delavnik med 9.00 in 17.00 uro.
  •  Če ne morete govoriti po telefonu, nam lahko pošljete sms na številko 030 361 281  ali pošljete e –pošto na [email protected].

Če slišite, vidite ali sumite, da se v vaši okolici dogaja nasilje, pokličite policijo na 113. Če imate možnost, osebo informirajte o različnih oblikah pomoči, ki vključujejo tudi umik iz nasilnega okolja. 

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.