Evropski teden testiranja
20/05/2019

Med 17. in 24. majem bo po vsej Evropi potekal Pomladni evropski teden testiranja, katerega namen je ozaveščanje o pomenu rednega testiranja in zgodnjega odkrivanja okužb s hivom in virusnimi hepatitisi. Zgodnje odkritje in posledično zdravljenje okužbe s hivom preprečuje razvoj bolezni, osebe s hivom, ki se zdravijo, lahko tako živijo povsem običajno življenje poleg tega pa hiva ne morejo prenesti naprej. Zato je testiranje izjemno pomemben ukrep tako za posameznike kot za javno zdravje. V Sloveniji se nažalost še vedno testira premalo ljudi, pri približno polovici novodiagnosticiranih oseb pa je diagnoza hiva postavljena pozno. Zato je ozaveščanje o pomenu testiranja izjemnega pomena pri omejevanju širjenja okužbe s hivom.

Iniciativi pomladanskega tedna testiranja se pridružuje tudi Društvo informacijski center Legebitra, edina slovenska nevladna organizacija, ki izvaja testiranje na hiv, hepatitise in spolno prenesene okužbe izven zdravstvenih ustanov.

Legebitra sicer izvaja redna tedenska testiranja v Ljubljani in periodična v vseh slovenskih regijah, v času Pomladnega evropskega tedna testiranja pa bomo pri Legebitri testiranje izvajali vsak dan od ponedeljka, 20.5. do petka, 24. 5. Podatki o terminih in lokacijah testiranj so na voljo na www.kajisces.si.

Ostale objave

Razpis za delovno mesto na področju socialnega varstva.

Iščemo programsko* koordinatorico v programskem sklopu Psihosocilano svetovanje za LGBTIQ+ osebe za polni delovni čas - 40 ur na teden Pogoji: Izobrazba po 69. členu ZSV z najmanj dvema letoma delovne dobe kot strokovna delavka po ZSV, ali opravljen strokovni izpit po...

Dostopnost

This site is registered on wpml.org as a development site.